Úvod Správy Myslí na titul, nie na kráľa strelcov

Myslí na titul, nie na kráľa strelcov

Filip Šebo tvrdí, že pokiaľ Slovan získa titul, cenu pre najlepšieho strelca dopraje Ondřejovi Smetanovi zo Senice.

Hetrikom zostrelil v utorkovej dohrávke 30. kola Trnavu (3:0), ktorú v tejto sezóne Slovan na vlastnom ihrisku do tohto stretnutia nezdolal. Útočník Filip Šebo veril, že práve teraz je ten správny čas vyhrať na Pasienkoch nad úhlavným rivalom.

„Nepripúšťali sme si žiadne komplikácie. Chceli sme zvíťaziť a vytvoriť si akýsi mečbal do posledného zápasu. Vyšlo nám to aj napriek tomu, že zo začiatku to nevyzeralo práve ideálne. Druhý polčas bol už excelentný,“ skonštatoval strelec osemnástich tohtosezónnych gólov.

Úvodné dejstvo sa pritom skončilo bez gólov a zdalo sa, že pre náš tím to bude ďaleko náročnejší duel. „Tréner nám hovoril, aby sme boli trpezliví. Povedali sme si, že gól určite príde. Dôležité bolo žiadny neinkasovať. Poznáme našu silu, vieme ako trénujeme. Jednoducho, muselo to prísť. Je jedno, či v prvej minúte, v druhom polčase alebo na konci zápasu,“ poznamenal 27-ročný kanonier.

Podarilo sa Šebovi dosiahnuť hetrik v rozpätí ani nie štvrťhodinky aspoň v žiackej súťaži? Aj taká otázka zaznela na bratislavského rodáka z novinárskeho pléna. „Ťažko povedať. Určite sa to však zbehlo veľmi rýchlo. Teší ma, že som pomohol mužstvu a mužstvo pomohlo mne,“ uviedol Šebo, ktorý sa v tabuľke strelcov dotiahol na senického Ondřeja Smetanu. „Nepočítal som to. Skôr som rátal, aby sme mali štyri body náskok pred Senicou.“

Filip Šebo získal so Slovanom v tejto sezóne Slovenský pohár, kráča za majstrovským titulom a bojuje o to, aby sa stal najlepším kanonierom súťaže. „Priorita je titul. Keď nám vyjde oboje, budem sa tešiť. Pokiaľ však skončíme na prvej priečke, doprajem Smetanovi, aby najviac gólov dosiahol práve on,“ uviedol bývalý hráč Interu Bratislava, Petržalky, Austrie Viedeň, Glasgowu Rangers a FC Valenciennes.

Pokiaľ zverenci trénera Karla Jarolíma zdolajú v sobotu Dubnicu, získajú titul. „Samozrejme, je na nás tlak. Ja však verím, že posledný krôčik zvládneme, aj keď to s Dubnicou určite nebude jednoduchý zápas. Hrali výborne proti Žiline a určite nám to znepríjemnia,“ zakončil Šebo.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.