Juniorka neuspela v Banskej Bystrici

Juniori Slovana Bratislava prehrali s Duklou Banská Bystrica 1:3.

V prvom kole nadstavbovej skupiny o udržanie sa v II. lige cestovali naši mladíci do Banskej Bystrice. Niekdajšiemu účastníkovi najvyššej súťaže vyšiel úvod zápasu, Dukla po 35 minútach viedla o dva góly. Belasí mohli znížiť v závere prvého polčasu, no Lády mieril do brvna. V závere pridali domáci tretí gól a na konečných 3:1 skorigoval v posledných sekundách Samuel Šefčík. Belasí sú v nadstavbovej skupine piati so ziskom štrnástich bodov.

Banská Bystrica, ktorá sa počas zimnej prestávky posilnila o ex-ligistov Jozefa Rejdoviana, Fabiána Slančíka či Šimona Šmehyla, začala na Štiavničkách lepšie. Úvodný nápor Dukly rezultoval v 18. minúte do úvodného gólu stretnutia. Naši juniori chybovali v defenzíve, čo využil Starší a prekonal Rybára. Belasí sa potom snažili odpovedať, vypracovali si niekoľko zaujímavých pozícií, no brankár domácich Brač odolával. V 35. min sa po neprehľadnej situácii ujal lopty Daňovský a Rybár na jeho strelu nedosiahol – 2:0. Tesne pred prestávkou boli belasí blízko ku kontaktnému gólu. František Lády si šikovne vypracoval dobrú streleckú pozíciu v šestnástke, prekonal aj brankára Brača, jeho gólovú strelu však zastavilo brvno. Lády má v poslednej dobe na tieto situácie smolu, do žrde trafil aj pred týždňom v Svätom Jure.

Obraz hry sa v druhom polčase nezmenil, Dukla bola vpredu o niečo iniciatívnejšia. Výborné zákroky predviedol brankár Tomáš Rybár, ktorý zmaril zo dve – tri čisté šance domácich. Smolný okamih však prišiel v 85. min, keď na ťažkom teréne pred Rybárom poskočila lopta po strele Snitku a náš mladý brankár tretíkrát kapituloval. Slovanisti v závere ešte znížili a upravili výsledok. Samuel Šefčík si vzal loptu na poliacej čiare, prešiel cez obrancu, otvoril sa mu priestor a v šestnástke zoči-voči Bračovi nezaváhal – 3:1.

Slovanisti tak na jar stále ešte nebodovali, o týždeň pocestujú do Martina, kde sa bude hrať v nedeľu 9. apríla od 16.00 h.

 

FK Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan Bratislava juniori 3:1 (2:0)

Góly: 18. Starší, 35. Daňovský, 85. Snitka – 90. Šefčík

Žlté karty: 78. Vitek – 27. Majerčák

Rozhodovali: Čiernik – Ličko, Zemko

Návšteva: 302 divákov

Banská Bystrica: Brač – Daniel, Snitka, Cvik, Rejdovian, Slančík (65. Šmehyl), Starší, Daňovský (70. Vila), Vitek (89. Gaško), Savič, Ungar

Slovan juniori: Rybár – Hrebačka (68. Morócz), Majerčák, Nedorost, Molnár – Šefčík, Ondruš (84. Piatra), Bajza, Lády – Cleber (63. Petráš) - Ďuriš

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Belasí získali prvý bod v UEFA Youth League.
V akej zostave dnes nastúpia belasí?
Výkop zápasu so Gironou je dnes o 16:00.

Neprehliadnite

Zaži to najlepšie z historického okamihu! Vychutnaj si jedinečnú atmosféru prvého domáceho zápasu Slovana Bratislava v Lige majstrov proti Manchestru City.
Nový fanshop bude otvorený nasledovne:

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.