Úvod Správy Za gólom aj cez bolesť

Za gólom aj cez bolesť

Seydouba Soumah pri svojom presnom zásahu v Podbrezovej inkasoval tvrdý úder od protihráča, gólová radosť však stála za to.

Po reprezentačnej prestávke sa vrátil v plnej sile a opäť patril medzi najlepších hráčov na trávniku. Reč je o Seydoubovi Soumahovi, ktorý v Podbrezovej otvoril skóre a potom nádherne prihral na tretí gól Mitchella Scheta. Guinejský ofenzívny stredopoliar pridal už svoj šiesty jarný gól. Tentoraz pri ňom išiel doslova cez bolesť, keďže pri zakončení mu brániaci hráč uštedril tvrdý zásah a Soumah skončil v sieti súčasne s loptou.

Seydouba Soumah opäť ukázal, aký je pre Slovan dôležitý. Dominoval v ofenzívnom priestore, technickými finesami privádzal obranu Podbrezovej do rozpakov a viackrát dokázal nečakanou prihrávkou vysunúť do šance spoluhráčov. Podiel na víťazstve si však neprisudzoval. „K zápasu sme pristúpili so všetkou vážnosťou a od úvodnej minúty až do poslednej sekundy sme išli naplno. Je to skvelé víťazstvo a veľmi dôležité tri body, ktoré nám pomôžu. Bojovali sme jeden za druhého, pomáhali si a triumf je zásluha celého mužstva,“ začal Soumah pozápasové hodnotenie.

Súboj druhého s tretím sľuboval zaujímavé futbalové predstavenie, pričom realita možno aj prekonala očakávania. Podbrezová, známa svojou kvalitnou defenzívou, sa sympaticky nezatiahla dozadu a snažila sa hrať futbal. Keďže belasí si prišli po tri body, zápas mal potrebné grády a priniesol päť gólov. Seydouba Soumah si takéto dôležité súboje doslova vychutnáva. „Mám rád zápasy proti tímom z čela tabuľky. Ja som sa snažil mentálne nastaviť tak, aby som bol počas stretnutia herne konzistentný, sústredený a dokázal čo najviac pomôcť tímu. Tímový výsledok je najdôležitejší, až potom nasleduje individuálny výkon.“ 

Slovanisti zaujali na Horehroní aj tým, že dva góly dosiahli po nacvičených kombináciách a zakončovali zblízka do odkrytej brány. Pri otváracom góle zápasu skončil Soumah skončil po zakončení v sieti... „Prebral som si loptu v strede poľa a videl, že Tamás je voľný na ľavom krídle. Prihral som mu a okamžite som šprintoval pred bránu. Očakával som, že tam Tamás pošle loptu. Obranca ma pri zakončení tvrdo zasiahol, no ešte pred mojím pádom do siete som sa v duchu radoval z gólu. Nevadila ani tá následná bolesť, bez problémov som ju rozchodil a ten gól za to stál," usmial sa šťastný strelec, pre ktorého to bol už pätnásty zásah v aktuálnom ročníku Fortuna ligy a osemnásty v sezóne celkovo.

Krásny futbalový moment predviedli belasí aj pri treťom góle. Seydouba Soumah adresoval z pravej strany šestnástky skvostnú krížnu prihrávku a striedajúci Mitchell Schet skrátka nemohol nedať. „Mohol som vystreliť, ale bolo to z ostrého uhla. Mitchell mi zakričal, aby som mu prihral na zadnú žrď a v tej milisekunde som sa rozhodol, že to bude správne riešenie. Prihrávka prešla a Mitchell skóroval, okamžite po tom, ako sa vrátil po dlhšej absencii. Teším sa, že som mu mohol pripraviť gólový návrat.“

Seydouba Soumah na fotografii práve prihráva Mitchellovi Schetovi na tretí gól Slovana.

Guinejský reprezentant počas asociačného termínu reprezentoval svoju krajinu a prispel aj k triumfu nad africkým šampiónom Kamerunom. Zároveň sa stretol s bývalým francúzskym reprezentantom a majstrom sveta 1998 Thierrym Henrym. „Prišiel za nami v Bruseli, kde sme hrali prípravný duel s Kamerunom. Vždy som bol jeho veľký fanúšik a preto som využil príležitosť, aby sme sa krátko osobne porozprávali. Dodal mi inšpiráciu, hovoril o správnej motivácii, koncentrácii a svojich skúsenostiach. Dnes mi to zrejme pomohlo a verím, že sa mne i tímu bude dariť aj v ďalšom priebehu sezóny,“ uzavrel Seydouba Soumah.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.