Úvod Správy Víťazstvo nad Trnavou, chýba posledný krôčik!

Víťazstvo nad Trnavou, chýba posledný krôčik!

Víťazstvo nad Spartakom Trnava zariadil hetrikom Filip Šebo.

V utorkovej dohrávke 30. kola Corgoň ligy sme zdolali Spartak Trnava (3:0). Hetrikom sa prezentoval náš najlepší kanonier Filip Šebo, ktorý sa týmito troma presnými zásahmi posunul k senickému Ondřejovi Smetanovi na čelo poradia kanonierov. Na konte má osemnásť gólov. Slovan v tabuľke vedie dve kolá pred koncom o štyri body pred Senicou a pokiaľ uspeje v sobotňajšom stretnutí 32. kola s Dubnicou, stane sa majstrom! 

Ako prvý hosťujúceho brankára Rašku vystrašil Mario Božič v 6. min, ale jeho strela letela vedľa bránky Spartaka. Na druhej strane Machovec potiahol akciu po krídle, no obrana Slovana odvrátila loptu na rohový kop. V 25. min Marko Milinkovič našiel na hranici pokutového územia Igora Žofčáka, ale jeho strele chýbala presnosť. V rozpätí od 27. do 30. min sa trikrát vyznamenal brankár hostí Raška, keď si okrem iného dvakrát poradil s vysokými centrami Milinkoviča do šestnástky. V 28. min z rohu pokutového územia opäť vystrelil Milinkovič, Raška však zareagoval včas. V 30. min pozorný trnavský gólman zachránil aj pred nabiehajúcim Filipom Šebom. O tri minúty neskôr sa hosťujúci Gogolák zľakol možnosti ísť sám na domáceho brankára Putnockého, radšej zvolil slabú strelu, ktorá minula bránku Slovana. V 41. min Krešimir Kordič ani zo siedmich metrov netrafil trnavskú svätyňu po presnej prihrávke Lukáša Pauscheka.

Brankár hostí Raška bol rýchlejší ako kanonier "belasých" Šebo v 49. min a včas odkopol loptu. O minútu neskôr už trnavský brankár kapituloval, keď Diallo v páde tečoval strelu slovanistov, no pohotový Kaprálik ju z bránkovej čiary vykopol do bezpečia. V 56. min agilný Šebo vyhral osobný súboj s dvojicou trnavských obrancov a do prázdnej bránky otvoril skóre zápasu - 1:0. Náš kanonier mal šancu pridať druhý gól aj v 62. min, ale zo šestnástich metrov prízemnou strelou netrafil bránku súpera. Podarilo sa mu to o minútu neskôr, keď zblízka poslal do trnavskej siete presnú prihrávku Erika Grendela. Trnavčania mohli dať kontaktný gól v 66. min, ale Machovec po rohovom kope hostí hlavou netrafil bránku Putnockého. O minútu neskôr Raška aj s pomocou obrancov zneškodnil dva strelecké pokusy Grendela. Dvadsať minút pred koncom duelu sa opäť dostal k slovu ostrostrelec domácich Šebo a ukážkovou tvrdou strelou z hranice pokutového územia zvýšil na 3:0. V závere zápasu, keď slovanisti vyvinuli na trnavskú bránku enormný tlak, mohli pridať góly Grendel a Žofčák (obaja mali po dve gólové šance, pozn.), ale brankára Rašku už neprekonali. Záver stretnutia sa dohral v plnej réžii nášho tímu.

ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 3:0 (0:0)

Góly: 56., 63. a 69. Šebo

Žlté karty: 18. Dosoudil, 85. Hrdlička - 52. Diallo, 80. L. Kováč

Domáci: Putnocký - Pauschek, Dosoudil, Dobrotka, Hrdlička - Božič - Grendel (80. Halenár), Milinkovič (42. Štepanovský), Žofčák - Šebo, Kordič (46. Kiss)

Hostia: Raška - J. Čarnota (65. Ľ. Hanzel), Kaprálik, Diallo, Ciprys - Gross, M. Kaščák - R. Procházka (59. L. Kováč) - P. Čarnota, Machovec - Gogolák (77. Wellington)

Rozhodovali: Samotný - E. Weiss, Kubačka

Návšteva: 3805 divákov

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.