Úvod Správy Víťazstvo v Prešove

Víťazstvo v Prešove

Slovan zvíťazil v Prešove (2:0), góly strelili Igor Žofčák a Mario Božič.

Slovan Bratislava zvíťazil v sobotňajšom zápase 31. kola na ihrisku Tatrana Prešov (2:0). O góly sa postarali Igor Žofčák a Mario Božič. "Belasí" sú aj naďalej na prvej priečke s jednobodovým náskokom pred druhou Senicou. Navyše, k dispozícii majú utorkovú dohrávku 30. kola so Spartakom Trnava.

Prvý polčas sa začal opatrne z oboch strán. Postupom času sa slovanisti nasťahovali na prešovskú polovicu. Ako prvý sa zastreľoval v 8. min Mario Božič, ale Plánička s jeho pokusom nemal žiadne problémy. O štyri minúty neskôr zahrával Slovan rohový kop a Dosoudilova hlavička letela tesne vedľa Pláničkovej bránky. V 16. min to skúšal aj Milinkovič, ale jeho delovku brankár Plánička vytiahol na brvno. Brankár Tatrana sa vyznamenal aj po krížnej strele Filipa Šeba v 31. min. Prešov bol vpredu bezzubý a obrana Slovana sa doslova nudila. V 44. min mal po rohovom kope gól na hlave hosťujúci Dosoudil, ale jeho hlavičku odvrátila obrana Tatrana z bránkovej čiary do bezpečia. Prešovčania sa v prvom polčase nedostali do nijakej šance, a tak sa prvý polčas skončil bezgólovou remízou.

Začiatok druhého polčasu sa niesol v duchu toho prvého. V 62. min Plánička zázračne vyrazil strelu Grendela na žrď, vzápätí Heidenreich zachraňoval pred Šebom, z čoho rezultoval pokutový kop a červená karta pre prešovského zadáka. Loptu si na "biely bod" postavil Žofčák a bolo 1:0 pre Slovan. "Belasí" potvrdili svoje vedenie o tri minúty, keď po Mackovej chybe Božič zoči-voči Pláničkovi nezaváhal - 0:2. Domáci sa dostali do šance v 76. min, keď po rohovom kope najvyššie vyskočil Baran, ale jeho hlavičku na bránkovej čiare chytil brankár Putnocký. V nadstavenom čase bol ešte vylúčený druhý domáci hráč Baran.

1. FC Tatran Prešov - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:0)

Góly: 63. I. Žofčák (z pok. kopu), 66. Božič

Žlté karty: Ľ. Meszároš, 60. P. Katona - 71. Bagayoko

Červené karty: 62. Heidenreich, 90.+ M. Baran (obaja Prešov)

Domáci: J. Plánička - Papaj, Farbák, Baran, Heidenreich - Petráš - Vyskočil (46. Mariano Bernardo), Katona (65. Vršajevič), Macko, Baláž - Meszároš (78. Dolný)

Hostia: Putnocký - Pauschek, Dosoudil, Dobrotka, Hrdlička - Bagayoko (84. Štepanovský), Božič (79. Kiss), Milinkovič (59. Kordič), Žofčák - Grendel - Šebo

Rozhodovali: Vlk - Balko, Lieskovský

Návšteva: 2202 divákov

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.