Úvod Správy Po góloch Soumaha na druhé miesto tabuľky

Po góloch Soumaha na druhé miesto tabuľky

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v úvodnom jarnom zápase nad 1. FC Tatran Prešov 2:0.

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v zápase 20. kola Fortuna ligy na pôde 1. FC Tatran Prešov 2:0. V rušnom zápase sa dlho čakalo na úvodný gól. Oba tímy mali niekoľko príležitostí, aktívnejší však boli počas celého zápasu slovanisti. Ich snaha bola odmenená v záverečnej dvadsaťminútovke. Seydouba Soumah dal v 71. minúte a 80. minúte dva krásne góly a rozhodol o víťazstve nášho mužstva. Belasí v tabuľke poskočili na druhé miesto pred Podbrezovú.

V chladnom počasí na kvalitne pripravenom teréne v Poprade sa začalo svižne. Už po piatich minútach mali veľkú šancu domáci, keď center z rohu preletel cez celú šestnástku a Dzurík z päťky hlavičkoval vedľa ľavej žrde. Zakrátko kontrovali slovanisti, Salátovu hlavičku po rohu však Talian pokryl. V 11. min rozohral Soumah štandardku na Lesleyho de Sa, ktorý spoza šestnástky namieril len do rúk pripraveného Taliana. Hralo sa v rýchlom tempe, slovanisti využívali najmä pravú stranu, kadiaľ ťahali väčšinu útokov a v 20. min mali obrovskú šancu na úvodný gól. Sekulič si zbehol po krídle a posunul loptu do šestnástky, kde sa jej ujal Lesley de Sa a sám pred bránou napálil len do Taliana. Lopta ale zostala v hre, dobiehajúci Kubík vyslal z rohu šestnástky prudkú krížnu strelu a za prekonaného Taliana zaskočil Dzurík, po ktorého zásahu lopta len o centimetre minula bránu. Prešovčania to skúšali najmä cez dlhé lopty za obranu. Po jednej z nich postupoval Leško v 33. min na Muchu, ten včas vybehol a na dvakrát zasiahol. Belasí mali vyššie držanie lopty, avšak v pokutovom území im chýbal potrebný dôraz, ako tomu bolo v 39. min pri súhre Soumaha s Čavričom, ktorá sa skončila zrazenou prihrávkou. Tohtoročný ligový debutant Milan Rundič sa v 42. min odhodlal k strele z väčšej vzdialenosti, jeho tiahly pokus Talian kryl.

Do druhého polčasu vstúpili slovanisti aktívne. Oršula centroval z pravého krídla a Soumah hlavičkoval v dobrej pozícii, mieril ale nepresne. V 56. min odpovedal Prešov tutovkou Kubusa, ktorý osamotený zvnútra šestnástky prestrelil bránu. Druhé dejstvo sa postupne zmenilo na dobýjanie prešovského obranného valu. V 69. min mal obrovskú šancu Čavrič, ktorý si na ľavej strane pokutového územia zasekol obrancu a prudko vypálil. Talian predviedol reflexívny zákrok a vyrazil loptu. Prešov odpovedal rýchlym brejkom Kubusa, po ktorom nasledoval rohový kop. Center z rohu prepadol na zadnú žrď, kde bol osamotený Kubus, ktorý našťastie namieril len do bočnej siete. Prakticky z protiútoku sa slovanisti v 70. min dočkali gólovej radosti. Seydouba Soumah predviedol perfektné sólo, na ľavej strane sa zbavil brániacich protihráčov a Taliana si v súboji zoči-voči vychutnal umiestnenou placírkou k žrdi – 0:1. Guinejský stredopoliar dokonal svoje galapredstavenie v 80. minúte. Priskin mu efektnou pätičkou priťukol loptu, Soumah si potom efektne obhodil vybiehajúceho Taliana a z uhla zasunul loptu do prázdnej brány - 0:2. V 84. min mal striedajúci Priskin na hlave aj tretí gól, no jeho pokus tečoval Dzurík tesne vedľa priestoru troch žrdí. Belasí si záver bez väčších problémov postrážili a do jari vstúpili víťazne. Poskočili na druhé miesto tabuľky a stratu na vedúcu Žilinu stiahli hneď v prvom jarnom kole na deväť bodov.

 

1. FC Tatran Prešov – ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:0)

Góly: 70., 80. Soumah

Žlté karty: 24. Streňo, 43. Micherda, 82. Petko (všetci Prešov)

Rozhodovali: Kráľovič - Hancko, Žákech

Návšteva: 1585 divákov

Prešov: Talian – Petko, Bartek, Dzurík, Haladej – Micherda, Keresteš (86. Tubonemi), Katona, Leško (81. Haščák) – Kubus (72. Grešák), Streňo

Slovan: Mucha – Sekulič, Saláta, Rundič, Kubík – Kóňa, de Kamps – Oršula (83. Vernon), Soumah (90. Pinte), de Sa (64. Priskin) – Čavrič

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.