Úvod Správy Juraj Kotula bude získavať hernú prax na hosťovaní

Juraj Kotula bude získavať hernú prax na hosťovaní

Obranca Juraj Kotula strávi jarnú časť ročníka 2016/17 na hosťovaní v FK Senica.

ŠK Slovan Bratislava sa po návratoch zranených hráčov a zvýšení konkurencie v defenzívnej formácii rozhodol umožniť Jurajovi Kotulovi získavať hernú prax na hosťovaní v Senici. Dvadsaťjedenročný obranca bude na Záhorí pôsobiť počas jarnej časti sezóny 2016/17. Kotula by mal v Senici pravidelne dostávať šancu v ligových zápasoch a môže tak zabojovať o účasť na majstrovstvách Európy v kategórii do 21 rokov, ktoré sú na programe v júni v Poľsku.

Kluby sa dohodli na hosťovaní hráča do konca prebiehajúcej sezóny. Juraj Kotula stále zostáva kmeňovým hráčom Slovana Bratislava.

„Pred jarnou časťou sezóny vzrástla po návrate zranených hráčov konkurencia v našej defenzíve. Ak sa pozrieme na náš káder, tak máme k dispozícii až deväť obrancov. Zvažovali sme, či nechať Juraja Kotulu bojovať o miesto v zostave, alebo uvoľniť na hosťovanie, kde by mal šancu pravidelne hrávať. Absolvovali sme aj stretnutie s reprezentačným trénerom Hapalom, na ktorom sme debatovali o tom, čo bude pre Juraja najlepšie. Keďže na jeho poste hrá náš kapitán Boris Sekulič, zvolili sme možno pre samotného hráča lepšiu možnosť a uvoľnili ho na hosťovanie, aby mohol zabojovať o účasť na európskom šampionáte. Chceme, aby sa Juraj futbalovo rozvíjal a na to potrebuje pravidelne hrávať. So Senicou sme sa dohodli na hosťovaní do konca aktuálneho ročníka. Juraj však zostáva kmeňovým hráčom Slovana. Veríme, že sa mu na hosťovaní bude dariť a futbalovo sa posunie dopredu,“ povedal viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

„Som si vedomý, že presadiť sa v nabitom kádri Slovana by v dnešnej situácii nebolo jednoduché, hoci som si na to trúfal. Chcem zabojovať o účasť na európskom šampionáte a vrátiť sa v lete do Slovana ešte silnejší. Preto som vďačný za možnosť pravidelne hrávať,“ uviedol Juraj Kotula na margo hosťovania.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.