Úvod Správy Generálkou zápas s lídrom maďarskej ligy

Generálkou zápas s lídrom maďarskej ligy

Slovanisti sa v sobotu od 16.00 h stretnú v Akadémii Ferenca Puskása vo Felcsúte s Videotonom Székesfehérvár.

Séria prípravných zápasov Slovana Bratislava pred jarnou časťou ročníka 2016/17 vyvrcholí generálkou s jedným z najlepších maďarských mužstiev. Belasí sa v Akadémii Ferenca Puskása vo Felcsúte stretnú s Videotonom Székesfehérvár, ktorý aktuálne vedie maďarskú ligu.

Výprava Slovana pocestuje v sobotu do Maďarska v prakticky plnej sile. Pre realizačný tím to bude posledná možnosť vidieť hráčov priamo v zápase pred štartom jarnej časti Fortuna ligy. Súboj s lídrom maďarskej ligy na neutrálnej pôde by mohol priniesť zaujímavé meranie síl. „Videoton je výborný súper na generálku. Viackrát som hovoril, že preferujem zápasy so silnými súpermi, či už to bolo v Turecku proti Steaue Bukurešť či Dinamu Záhreb a taktiež teraz s Videotonom. Nechceme myslieť na duel s Olomoucom, plne sa už sústredíme na tento zápas v Maďarsku. Požadujem, aby boli hráči podali výkon na maxime svojich možností a verím, že dosiahneme dobrý výsledok,“ povedal tréner Ivan Vukomanovič.

Dodáme, že hráči, ktorí neboli nominovaní na zápas s Olomoucom, v piatok dopoludnia trénovali a pripravovali sa na duel s Videotonom. K týmto hráčom sa ešte pridá niekoľko futbalistov, ktorí zasiahli do hry proti Olomoucu. „Z týchto hráčov na zápas pocestujú Martin Krnáč, Juraj Kotula, Vernon de Marco, Vukan Savičevič, Cleber a Mitchell Schet. Otáznik visí nad Rubenom Ligeonom, ktorý mal zdravotné ťažkosti počas duelu s Olomoucom.“

Duel sa odohrá v modernej Akadémii Ferenca Puskása nachádzajúcej sa v malom meste Felcsút, vzdialenom necelé dve hodiny cesty autobusom od Bratislavy. Hrať sa bude na prírodnej tráve, čo slovanistom vyhovuje, keďže aj v jarnej časti s výnimkou jediného duelu v Trenčíne budú hrať výhradne na klasických trávnatých povrchoch. Výzvou je určite meno súpera, ktorý patrí k maďarskej špičke. „Analyzovali sme súpera a vieme, že je to veľmi kvalitný tím s viacerými maďarskými reprezentantmi a šikovnými legionármi. Je to pre nás veľmi dobrý test pred začiatkom ligy a pevne verím, že v ňom obstojíme.“

Videoton FC bol založený v roku 1941 a prezentuje sa červenými, modrými a bielymi farbami. Po jesennej časti je lídrom maďarskej OTP Bank Ligy, keď v devätnástich ligových kolách nazbieral 34 bodov. Na súpiske Videotonu sa nachádzajú celkom traja reprezentanti. Maďari Attila Fiola a Roland Juhász sa zúčastnili na majstrovstvách Európy 2016 a útočník Anel Hadžič reprezentuje Bosnu a Hercegovinu. Výraznou postavou tímu je aj Srb Danko Lazovič, ktorý v minulosti hral za PSV Eindhoven či Zenit Petrohrad.

Náš súper je dvojnásobným majstrom Maďarska (2011, 2015), raz vyhral Maďarský pohár (2006) a trikrát domáci Ligový pohár (2008, 2009, 2012).

Tento prípravný zápas oživí spomienku na vzájomnú konfrontáciu oboch mužstiev v 2. predkole Európskej ligy 2012/13. Belasí v prvom zápase na Pasienkoch viedli po akrobatickom voleji Filipa Šeba 1:0, hostia však zakrátko vyrovnali po strele Oliveiru. V odvete na pôde Videotonu boli slovanisti o niečo lepší, mali viac šancí, gól však nedali a po výsledku 0:0 postúpil maďarský tím.

Zápas Videoton FC – ŠK Slovan Bratislava sa začína v sobotu 11. februára od 16.00 h v Akadémii Ferenca Puskása vo Felcsúte. Upozorňujeme, že na základe rozhodnutia maďarského klubu sa zápas odohrá s vylúčením verejnosti. Zo zápasu by však mal byť dostupný priamy prenos prostredníctvom internetu. Pre viac informácií sledujte náš web a sociálne siete.

Nominácia hráčov Slovana Bratislava na zápas s Videotonom FC: Ján Mucha, Martin Krnáč, František Kubík, Ruben Ligeon, Milan Rundič, Kornel Saláta, Boris Sekulič, Cleber, Joeri de Kamps, Lesley de Sa, Tomáš Kóňa, Vukan Savičevič, Mitchell Schet, Seydouba Soumah, Aleksandar Čavrič, Tamás Priskin, Juraj Kotula, Filip Oršula, Vernon de Marco

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.