Úvod Správy V omladenej zostave prehra s Olomoucom

V omladenej zostave prehra s Olomoucom

ŠK Slovan Bratislava v prípravnom zápase prehral s Olomoucom 0:6.

ŠK Slovan Bratislava v prípravnom zápase nestačil na Olomouc a prehral 0:6. Belasí nastúpili s viacerými debutantmi v A-mužstve a napriek snahe nedokázali ani raz skórovať, pričom sami šesťkrát inkasovali. Generálkou na jarnú časť bude zajtrajší súboj s Videotonom FC.

Belasí nastúpili v omladenej základnej zostave. Na ľavom kraji obrany hral Filip Molnár z juniorky a premiérový štart v A-mužstve si pripísal 18-ročný ukrajinský útočník Illia Tereshchenko. Hneď v úvode pohrozil líder druhej českej ligy, Zahradníček hlavičkoval zo šestnástky a Greif bez väčších problémov zasiahol. Slovan kontroval v 7. min, Schet sa po pravej strane prekľučkoval do šestnástky, jeho spätnú prihrávku však hostia zrazili na roh. Nádejnejšie vyznel prienik Clébera v 12. min, ktorý z úrovne bránkovej čiary prihrával Tereshchenkovi, ten vystrelil a Štěrba zrazil na roh. Následne museli  belasí nútene striedať, Dominika Greifa nahradil v bráne Martin Krnáč. V 18. min trafil Vernon pri odkope len do Chorého, ktorý sa ocitol zoči-voči Krnáčovi a aj s dávkou šťastia prestrelil nášho brankára – 0:1. O päť minút neskôr mali belasí vyloženú šancu na vyrovnanie. Šefčík si narazil loptu s Cléberom a razom sa ocitol v šestnástke zoči-voči vybiehajúcemu Buchtovi. Šefčík tiesnený obrancom  prepasíroval loptu cez Buchtu, no v pokutovom území sa už nestihol zorientovať a nedokopol loptu do odkrytej brány. Po polhodine hry vytiahol Krnáč famózny zákrok, keď spod brvna vytlačil prudkú strelu Chorého. V 36. min to spoza šestnástky skúsil Schet, mieril však vedľa pravej žrde. O štyri minúty sa Olomouc dostal do dvojgólového vedenia. Zo zmätkov v šestnástke Slovana profitoval Chorý, ktorý z bezprostrednej blízkosti umiestnil loptu k ľavej žrdi. V 44. min predviedol Olomouc peknú kombináciu zakončenú presnou strelou Buchvaldeka – 0:3.

Krátko po prestávke postupoval Buchvaldek sám na Krnáča, zblízka mieril vedľa ľavej žrde. V 65. min však už striedajúci Manzia z pravej strany šestnástky nezaváhal a krížnou strelou prekonal Krnáča – 0:4. Slovanisti sa v druhom dejstve snažili skorigovať skóre, no len ťažko sa dostávali do vážnejších príležitostí. V 76. min postupoval Antwi sám na Krnáča, ktorý zachoval chladnú hlavu a pokryl prízemnú strelu útočníka Olomouca. Smolný moment priniesla 80. min, keď Antwi išiel sprava sám na Krnáča, nahrával ešte na stred, odkiaľ Kotula odkopol tak nešťastne, že od Vašíčka sa lopta odrazila do prázdnej brány - 0:5. V 84. min sa mladík Vician snažil aspoň o čestný zásah, no z diaľky mieril vysoko nad. O dve minúty neskôr prenikol Manzia po pravej strane, nabil do stredu Vašíčkovi, ktorý zoči-voči Krnáčovi nezaváhal - 0:6. Ďalší mladík v drese Slovana Oliver Morócz mal v poslednej minúte vyloženú šancu, strieľal z ľavej strany šestnástky, no Spurný stihol zasiahnuť.

Záznam zo zápasu si môžete pozrieť tu.

ŠK Slovan Bratislava – SK Sigma Olomouc 0:6 (0:3)

Góly: 18., 40. Chorý, 45. Buchvaldek, 65. Manzia, 80., 86. Vašíček

Žltá karta: 43. Ligeon

Rozhodovali: Chromý – Vician, Gaži

Slovan: Greif (13. Krnáč) – Ligeon (75. Vernon), Kotula, Vernon (68. Kitka), Molnár – Antálek (46. Vician), Savičevič (68. Morócz) – Schet, Cleber, Šefčík – Tereshchenko (46. Ďuriš)

Olomouc: Buchta (46. Spurný) – Sladký, Štěrba (46. Škerle), Radakovič, Vepřek (62. Vichta) – Plšek (46. Hála), Houska – Zahradníček (46. Manzia), Buchvaldek (62. Antwi), Falta - Chorý (46. Vašíček)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.