Úvod Správy Vernona čaká zápisné, mladíci si cenia získané skúsenosti

Vernona čaká zápisné, mladíci si cenia získané skúsenosti

Vernon de Marco a Samuel Antálek sa vrátili k zápasu s Vilniusom a zhodnotili priebeh celého sústredenia v Beleku.

Slovanisti odídu po prehre s Vilniusom z tureckého Beleku so vzácne vyrovnanou bilanciou prípravných zápasov. Dvakrát totiž vyhrali, dvakrát prehrali a raz remizovali pri vyrovnanom skóre 5:5. Prehra s litovským majstrom zamrzela, jej príčiny možno hľadať najmä v slabšom výkone v prvom polčase. „V prvom polčase nám chýbala lepšia organizácia hry, stratili sme veľa lôpt. Takéto chyby skrátka robiť nemôžeme. Od začiatku sme nastúpili mladší hráči, ktorí sa snažíme dokázať, že máme na prvé mužstvo. Žiaľ, teraz nám to úplne nevyšlo, čo nás mrzí. V príprave sme tvrdo makali a do ligy máme ešte dva týždne, takže verím, že odstránime nedostatky a na prvé jarné kolo nastúpime dobre pripravení,“ zhodnotil Vernon de Marco priebeh zápasu.

Argentínsky obranca so španielskym pasom si v zápase s Vilniusom prvý raz počas svojho pôsobenia v Slovane navliekol na rukáv kapitánsku pásku. Prečo práve Vernon a ako prebiehala voľba kapitána na tento prípravný zápas? „Rozhodlo sa v kabíne pred zápasom. Chalanom išlo najmä o to, aby som dal peniaze do kasy, keďže som v podstate stále novým hráčom. Je to pekný pocit a hrdosť, viesť mužstvo do zápasu ako kapitán. Chápem však, že to bolo na tento zápas a plne rešpektujem kapitána Borisa Sekuliča či zástupcu Kornela Salátu. Do kasy zaplatím za pásku zápisné, ešte uvidíme, koľko to bude,“ pousmial sa Vernon.

Počas sústredenia v Turecku dostali v prípravných zápasoch veľký priestor aj naši mladí futbalisti. Väčšina z nich okrem maródov Adama Laczka a Mareka Riga nastúpila vo všetkých zápasoch s výnimkou duelu s Dinamom Záhreb. Jedným z mladíkov, ktorí získali skúsenosti zo zápasov s kvalitnými  európskymi mužstvami, je aj Samuel Antálek. „Je to pre mňa veľká skúsenosť a cením si, že som mohol byť s tímom v Turecku, určite ma to posunulo dopredu. Hrať proti tímom ako Steaua Bukurešť či Dinamo Záhreb je veľká skúsenosť nielen pre mňa, ale aj ďalších mladých hráčov v tíme. Budem na sebe ďalej pracovať, aby som aj v budúcnosti dostával šancu ukázať sa na ihrisku,“ skonštatoval Antálek.

Devätnásťročný Bratislavčan si zahral aj v piatkovom zápase s Vilniusom. Zaujímavé je, že Antálek v príprave nastupoval na poste defenzívneho stredopoliara, pričom doteraz hrával najmä na pozícii stopéra. Podľa svojich vlastných slov mu pozícia v strede poľa sedí o niečo viac než v obrane. „Je to iné, v strede poľa sa pohybujem viac než na stopérovi a je to určite aj trochu vyššia záťaž na kondíciu. Na poste defenzívneho stredopoliara sa mi však hrá dosť dobre, môžem častejšie rozohrávať loptu aj ísť dopredu. Musím však ešte popracovať na kondícii, aby som vydržal viac behať a stíhať tempu zápasu.“

Samuel Antálek nastúpil aj v piatok proti Žalgirisu Vilnius. Počas 61-minútového pobytu na trávniku robil, čo len mohol, no prehre 0:1 napokon nezabránil. „Prvý polčas nebol z našej strany dobrý, robili sme veľa chýb. Cez prestávku sa s nami tréner v kabíne porozprával a dal dobré pokyny. Povedal, že máme hrať jednoduchšie, rýchlejšie, na jeden – dva dotyky. Pätnásť minút po prestávke bolo lepších, viac sme súpera napádali a dostávali pod tlak, mali sme aj šance. Prehra mrzí, ale musíme sa poučiť a ideme naplno pracovať ďalej,“ uzavrel Samuel Antálek.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.