Úvod Správy Na záver sústredenia zápas s litovským majstrom

Na záver sústredenia zápas s litovským majstrom

Slovanisti sa dnes od 13.30 h SEČ stretnú so Žalgirisom Vilnius.

Program prípravných zápasov na sústredení v tureckom Beleku uzavrú slovanisti zaujímavým súbojom s aktuálnym majstrom Litvy. FC Žalgiris Vilnius je pre  fanúšikov možno trochu neznámou, no výkony Litvy, ktorá je súperom Slovenska v kvalifikácii MS 2018 ukázali, že futbal je v tejto pobaltskej krajine na vzostupe. Náš dnešný súper navyše do reprezentácie, ktorá remizovala v Škótsku či doma so Slovinskom, dodal viacero svojich opôr.

Slovanisti mali po dvoch stretnutiach v rozmedzí dvoch dní včera na programe ľahší program. Dopoludnia absolvovali tréning a popoludní mali priestor na regeneráciu či individuálny tréning v posilňovni. Dnes nastúpia v kombinovanom zložení, aby realizačný tím rovnomerne rozložil záťaž podľa minutáže v predchádzajúcich dueloch. „Na zápas nastúpime v kombinovanom zložení podľa toho, kto koľko odohral v dueloch s Plovdivom a Dinamom. Musíme byť opatrní čo sa týka prípadných zranení, dva dni po zápase sú totiž v tomto smere najrizikovejšie. Viac priestoru dostanú hráči, ktorí nastúpili proti Plovdivu a menej zase tí, ktorí hrali celý zápas s Dinamom. V akcii chcem vidieť aj Vukana Savičeviča a Mitchella Scheta, tí totiž v príprave zatiaľ odohrali menej minút. Očakávam, že hráči budú opäť správne motivovaní a k zápasu pristúpia maximálne zodpovedne. Verím, že sériu prípravných zápasov uzavrieme pozitívnym výsledkom,“ povedal tréner Ivan Vukomanovič.

Žalgiris Vilnius je úradujúcim litovským majstrom. Najvyššia litovská súťaž nepozná od roku 2013 iného víťaza, než práve Žalgiris. Náš dnešný súper triumfoval v domácej lige celkom sedemkrát a jedenásťkrát sa radoval zo zisku Litovského pohára. Klubovými farbami sú zelená a biela. „Vilnius zbiera talenty z celej krajiny a momentálne je najlepším litovským tímom. Je to kvalitné mužstvo, pravidelne hráva v predkolách európskych pohárov. Súpera sme si zanalyzovali, hráčov upozorníme na silné i slabé stránky protivníka,“ dodal Ivan Vukomanovič.

V kádri Žalgirisu nájdeme predovšetkým litovských hráčov doplnených o niekoľkých legionárov. V nominácii Litvy na kvalifikačný zápas proti Slovensku v novembri 2016 boli štyria hráči Vilniusu – obrancovia Linas Klimavičius, Egidijus Vaitkunas a stredopoliari Mantas Kuklys a Vytautas Lukša.

Najvyššia litovská súťaž, v ktorej účinkuje osem tímov, sa hrá systémom jar – jeseň, takže Vilnius má za sebou dlhšiu súťažnú pauzu. Pre Vilnius to bude prvý prípravný duel na sústredení v Turecku, nový ligový ročník sa v Litve začína až začiatkom marca.

V roku 2016 vyhral Vilnius najvyššiu súťaž s osembodovým náskokom pred konkurenčným Trakai. Vilnius v posledných troch ročníkoch tesne neprešiel cez druhé predkolo Ligy majstrov – v sezóne 2016/17 vypadol po výsledkoch 0:0 a 1:2 s Astanou, v ročníku 2015/16 nestačil na Malmö a v sezóne 2014/15 vypadol s Dinamom Záhreb. Žalgirisu sa však vydarila sezóna 2013/14 v Európskej lige, kde bol blízko postupu do skupinovej fázy. Postupne totiž prešiel nielen cez írsky St. Patrick´s Athletic, ale aj cez ekonomicky silnejšie kluby Pjunik Jerevan a Lech Poznaň. Vydarenú jazdu litovského klubu zastavil v play-off Red Bull Salzburg.

Dnešný prípravný duel FC Žalgiris Vilnius – ŠK Slovan Bratislava má v Turecku výkop od 13.30 h SEČ. Slovan TV pre vás opäť pripravuje priamy prenos. Pre viac informácií sledujte náš web a sociálne siete. 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.