Úvod Správy Dvaja mladíci na maródke, Vernon už k dispozícii

Dvaja mladíci na maródke, Vernon už k dispozícii

Aktuálne informácie o stave zranených hráčov z Turecka i o zmene v programe prípravných zápasov.

Belasých trápia v závere sústredenia v Beleku zdravotné problémy niekoľkých hráčov. Kým pri Vernonovi de Marcovi sa vylúčilo podozrenie na vážnejšie zranenie, u Mareka Riga a Adama Laczka sú problémy vážnejšieho charakteru. Obaja mladíci doplatili na prehnanú tvrdosť protihráčov v zápase s Lokomotivom Plovdiv.

„Vernon absolvoval v stredu vyšetrenie a zistili sme, že jeho zranenie nie je vážne. Včera trénoval s tímom a dnes proti Vilniusu zrejme nastúpi na prvých 45 minút. Chceme ho postupne dostať späť do hernej praxe a záťaže,“ povedal tréner Ivan Vukomanovič.

Vážnejšie zranenie trápi Mareka Riga, ktorý sa už v Turecku na ihrisko nedostane. V zápase s Plovdivom nútene striedal po osemnástich minútach, keď ho bulharský protihráč nepríjemne zasiahol do oblasti členka. „Marek si vyvrtol členok, má tam silný výron. V najbližších dvoch týždňoch ho čakajú fyzické terapie a rôzne cvičenia. Očakávam, že sa k nám na ihrisku pripojí späť v horizonte desiatich – pätnástich dní. Dôležité je, že tam nemá nič zlomené ani inak vážnejšie poškodené.“

Najhoršie spomedzi maródov obišiel stopér Adam Laczkó. Ten v pomerne tvrdo hranom zápase s Plovdivom taktiež inkasoval úder do pravej nohy a odkrivkal za čiaru. Následná diagnóza potvrdila to, čoho sa celý medicínsky tím obával. „Adam utrpel nepríjemné zranenie, má fraktúru metatarzálnej kostičky na chodidle pravej nohy. Na približne desať dní dostal na nohu sadrovú dlahu, potom ho taktiež čakajú terapie, aby sa dal dokopy. Ja sám som ešte ako hráč zažil toto zranenie dvakrát a dokázal som potom hrať ešte desať rokov bez problémov. Nie je to nič príjemné, ale Adam je mladý chlapec a bude v poriadku. Ťažko povedať, koľko času zaberie rekonvalescencia, ale môže to trvať aj viac ako mesiac. Veľmi nás mrzí, že sa zranil, herne sa zlepšoval a páčil sa mi jeho prístup k práci. Snáď sa čím skôr zotaví a bude platnou súčasťou tímu,“ vyhlásil srbský tréner Slovana.

Zásadná zmena nastala v programe belasých na sústredení v Beleku. Plánované sobotňajšie prípravné stretnutie so Silkeborgom sa zrušilo, keďže dánsky tím do Turecka nepricestoval. Slovanisti tak v sobotu absolvujú dve intenzívne tréningové jednotky.  „Na zápas so Silkeborgom som sa veľmi tešil, no žiaľ, súper z rôznych príčin nepricestoval. Mali sme ponuku na zápas od jedného bulharského tímu, no sami sme videli, čo sa stalo v súboji s Plovdivom a nemyslím si, že takýto zápas by bol pre nás prínosný. Môže to len zvýšiť riziko prípadných zranení. Radšej uprednostníme dve intenzívne tréningové jednotky vo vysokom tempe, tie nám pomôžu v tejto fáze prípravy viac,“ uzavrel Ivan Vukomanovič. 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.