Úvod Správy V omladenej zostave triumf nad Plovdivom

V omladenej zostave triumf nad Plovdivom

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v prípravnom zápase nad Lokomotivom Plovdiv 1:0.

ŠK Slovan Bratislava v treťom prípravnom zápase na sústredení v Beleku zdolal bulharský Lokomotiv Plovdiv 1:0. V zápase, ktorý sa odohral v nepríjemných poveternostných podmienkach, mali belasí viac z hry. Svoju prevahu korunovali v 85. min, keď Milan Rundič premenil penaltu, ktorá bola nariadená po faule brankára na Aleksandara Čavriča.

Zápas sprevádzal počas celého priebehu silný vietor, ktorý často komplikoval zakladanie útočných akcií. Ako prví pohrozili v 8. min belasí, keď Pinte dobiedzal na rozohrávajúceho brankára hostí, ktorý pod tlakom odkopol do autu. Šancí v prvom polčase nebolo veľa, obe mužstvá dobre prehustili stred ihriska a tak sa čakalo na chyby. Až v 26. min prišiel vzruch pred bránou Plovdivu. Po rohu a centri Clebera sa do vzduchu zavesil Rundič a hlavou mieril tesne vedľa pravej žrde. Po uplynutí úvodnej polhodiny si prvý raz zachytal Krnáč, ktorý efektne vyrazil nepríjemnú strelu Luqueho. Zakrátko zaútočili aj belasí, Cléber sa presadil na ľavej strane šestnástky a jeho tečovaný pokus Pirgov pokryl. V 39. min sa Mitchell Schet uvoľnil na ľavom krídle, pred šestnástkou si hodil loptu na pravačku a jeho rotovaná strela skončila na spojnici brány Plovdivu. Tesne pred prestávkou mal vyloženú šancu aj Plovdiv. Martinovič bol na hranici šestnástky sám pred Krnáčom, ktorý zachoval chladnú hlavu a bravúrne pokryl strelu k pravej žrdi.

Cez prestávku zrealizoval Ivan Vukomanovič jednu zmenu, Milana Rundiča vystriedal Boris Sekulič. V druhom polčase hrali slovanisti s vetrom, ktorý neprestajne dul na ihrisku nachádzajúcom sa na otvorenom priestranstve. Naši futbalisti mali loptu častejšie na kopačkách. V 61. min založil Kóňa akciu v strede poľa, Cléber mohol ísť do šestnástky, no pri kľučke ho zastavil jeden z obrancov. Nasledovali ďalšie zmeny v zostave, miesto Adama Laczká, ktorého nepríjemne zostrelil jeden z hráčov Plovdivu, sa na trávnik vrátil Milan Rundič a zahrali si aj Čavrič a de Sa. Slovanisti mali naďalej viac z hry, Lokomotiv sa v druhom polčase prakticky nedostal do šance. V 77. min centroval Šefčík z rohu na bližšiu žrď, kde sa do lopty oprel Rundič, no jeho prudká strela letela vedľa brány. O tri minúty neskôr sa belasí mohli ujať vedenia. Pinte vysunul Čavriča, ktorý s ľahkosťou obišiel obrancu a postupoval sám na brankára. Loptu však netrafil ideálne a jeho strela letela nad brvno. Vzápätí zaznamenal Krnáč rutinný zákrok po hlavičke jedného z hráčov Plovdivu. V 84. min obral Čavrič obrancu Plovdivu o loptu a od poliacej čiary šprintoval sám na bránu súpera. Snažil sa obísť brankára, ktorý ho nedovolene zastavil a rozhodca nariadil penaltu. Milan Rundič nekompromisne napálil loptu po zemi k ľavej žrdi a otvoril skóre - 0:1. V závere belasí udržali náskok a radovali sa z cenného víťazstva.

 

PFC Lokomotiv Plovdiv – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

Gól: 85. Rundič (z 11 m)

Plovdiv: Pirgov – Krumov, Vidanov, Kotev, Goranov – Trajanov, Luque, Martinovič, Marchev – Kiki, Bacalov

Slovan: Krnáč – Kotula, Laczkó (67. Rundič), Rundič (46. Sekulič), Ligeon – Antálek, Rigo (18. Savičevič, 58. Kóňa) – Schet (73. de Sa), Cléber (73. Čavrič), Šefčík - Pinte

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.