Úvod Správy Slovanisti v reprezentáciách s gólmi i čistými kontami

Slovanisti v reprezentáciách s gólmi i čistými kontami

Početná enkláva hráčov Slovana Bratislava sa začiatkom roka predstavila v slovenských mládežníckych výberoch.

Úvod roka 2017 patril na poli mládežníckych reprezentácií viacerým medzinárodným turnajom, na ktorých participovali aj slovenskí futbalisti. V reprezentačných výberoch zohrali podstatnú rolu aj zástupcovia Slovana Bratislava, ktorí sa zaskveli presnými zásahmi a v prípade brankárov aj niekoľkými čistými kontami.

SR 18: Tri nuly Valacha, Vician rozhodol o postupe

So slovenskou reprezentáciou do 18 rokov cestovali na prestížny Granatkinov memoriál do Petrohradu dvaja slovanisti – brankár Frederik Valach a ofenzívny stredopoliar Martin Vician (obaja na fotografii nižšie). Frederik Valach odchytal všetky tri stretnutia v základnej skupine, v ktorých neinkasoval ani raz. Po bezgólových remízach s Kazachstanom a Litvou museli Slováci na postup do štvrťfinále zvíťaziť v poslednom zápase skupiny s Azerbajdžanom. Napokon sa im to podarilo, keď o víťazstve rozhodol v 86. minúte slovanista Martin Vician, ktorý zakončil rýchly protiútok dorážkou do odkrytej brány. Vician bol striedajúcim hrdinom, na trávnik totiž prišiel až v 77. minúte.

Vo štvrťfinále sa Slovensko stretlo s výberom Zenitu Petrohrad a zápas po výsledku 1:1 dospel do rozstrelu zo značky pokutového kopu. Frederik Valach v ňom síce chytil dve penalty, no Slováci sa mýlili až trikrát a do semifinále tak postúpil domáci výber. V súboji o 5. – 9. miesto porazili Slováci Bulharsko 3:1. Martin Vician dal v tomto zápase svoj druhý gól na turnaji krásnou strelou z väčšej vzdialenosti priamo do šibenice. Po víťazstve 2:0 v záverečnom stretnutí s Lotyšskom obsadili Slováci na kvalitne obsadenom turnaji pekné piate miesto.

SR 17: Gól Čerňanského na lepšie umiestnenie nestačil

Slovenská reprezentácia do 17 rokov v rámci prípravy na blížiaci sa Elite round odcestovala na UEFA Development Cup 2017 do bieloruského Minsku. Slovan v konečnej nominácii zastupovala štvorica Martin Trnovský, Denis Potoma, Nicolas Pochylý a Bruno Čerňanský. Slováci do turnaja nevstúpili zle, po remíze 1:1 s Fínskom a výhre 1:0 nad Lotyšskom, pri ktorej odchytal Martin Trnovský celý duel a pripísal si čisté konto, mali šancu na postup do trojčlenného finále. V zápase s domácimi Bielorusmi však prehrali 2:3 a zahrali si tak „len“ o 7. – 9. priečku. Nepríjemné prekvapenie prišlo v stretnutí s Moldavskom, ktorému Slováci podľahli 2:4. Nepomohol im ani gól Bruna Čerňanského, ktorý v 46. minúte vyrovnal na 1:1. V poslednom zápase už slovenská „sedemnástka“ herne sklamala a s Ukrajinou prehrala 0:5. Slováci napokon obsadili 9. priečku.


SR 16: Opäť rekordné zastúpenie belasých

Podobne ako v novembrovej nominácii reprezentačnej „šestnástky,“ tak aj v nominácii na turnaj Aegean Cup 2017 mal Slovan sedemnásobné zastúpenie. Nominovaní boli Viliam Hynek, Filip Nagy, Radovan Valentín, Roman Bekö, Samuel Lavrinčík, Denis Giesser a David Strelec. Slovenská reprezentácia do turnaja Aegean Cup 2017 nevstúpila šťastne a na úvod podľahla domácim Turkom 0:3. Renomé si napravila výhrou 4:2 nad Kosovom, o ktorú sa významne pričinili hráči Slovana. Viliam Hynek totiž odchytal celý zápas, David Strelec v 16. minúte zvyšoval na 2:0 a Filip Nagy dal v 66. minúte víťazný gól Slovenska. V zápase o 3. miesto s Ukrajinou držali slovenskí futbalisti takmer celý zápas šancu na úspech, no v závere dvakrát inkasovali a prehrali 0:3. Celkovo tak skončili na turnaji štvrtí.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.