Úvod Správy Reprezentácia je česť a pocta

Reprezentácia je česť a pocta

Juraj Kotula a Filip Oršula sprostredkovali svoje dojmy zo sústredenia reprezentácie Slovenska v Spojených arabských emirátoch.

Dnešok môže Jurajovi Kotulovi priniesť ďalší významný okamih ešte stále pomerne krátkej futbalovej kariéry. Mladý odchovanec Slovana Bratislava sa nachádza v predpokladanej základnej zostave reprezentácie Slovenska v dnešnom prípravnom zápase s Ugandou. Mal by nastúpiť na svojom tradičnom poste pravého obrancu. „Pocity sú fantastické. Som veľmi rád, že som sa ocitol v nominácii reprezentácie, podobne ako pre každého futbalistu je to veľká pocta, česť a radosť. Tieto veci prevládajú nad nervozitou. Som veľmi rád, že mám možnosť nazrieť do reprezentačného áčka, získať skúsenosti a byť s ľuďmi, ktorí tu pracujú. Čo sa týka zápasu s Ugandou, tak súpera sme analyzovali, pozreli si video, ale v prvom rade sa chceme sústrediť na seba a na svoj výkon. V obrane si musíme dávať na súpera pozor v prechode do útoku, v ktorom sú Uganďania rýchli a dynamickí,“ prezradil Juraj Kotula pred dnešným duelom, ktorý má na štadióne Armed Forces v Abú Dhabí výkop od 16.30 h (miestneho času od 19.30 h), priamy prenos odvysiela Dajto.

Vo výbere reprezentácie Slovenska na sústredení v Emirátoch sú najmä mladší hráči z najvyššej domácej súťaže, doplnení o niekoľko legionárov z Česka, Poľska a Tomáša Maleca, ktorý pôsobí v Nórsku. Keďže Juraj Kotula má bohaté skúsenosti z mládežníckych reprezentácií, so spoznávaním v novom kolektíve problém nebol. „Je super, že poznám osobne viacerých chalanov z predošlých zrazov a výberov. S ostatnými sme sa navzájom veľmi rýchlo spoznali.“

Druhým zástupcom belasých v reprezentačnom „ligovom“ výbere je 23-ročný ofenzívny univerzál Filip Oršula, ktorý by mal proti Ugande tiež nastúpiť od začiatku zápasu na poste ľavého krídelníka. Zaujímavé je, že duel s Ugandou, mimochodom účastníkom blížiaceho sa Afrického pohára národov, bude vedený ako oficiálny a hráči si tak pripíšu oficiálny štart za seniorskú reprezentáciu. Štvrtkový duel so Švédmi už bude vedený ako neoficiálny. „Pocity mám asi ako každý iný futbalista, teším sa a som rád, že som sem mohol prísť. Dnešný duel si chcem hlavne užiť, verím že podáme dobrý výkon a zápas dopadne dobre,“ vyhlásil Filip Oršula.

Kým na Slovensku vládnu rekordné mrazy, v Abú Dhabí futbalisti trénujú v príjemnom slnečnom počasí s teplotami nad dvadsať stupňov. Aj tréningové podmienky sú podľa Filipa Oršulu výborné. „Podmienky v Emirátoch sú vynikajúce. Trénujeme na krásnom štadióne, ihrisko je veľmi kvalitné, všetko je na top úrovni.“

Dvojica slovanistov sa po skončení sústredenia v Emirátoch nevráti s výpravou späť na Slovensko, ale pocestuje priamo do Turecka, kde bude od stredy prebiehať sústredenie Slovana Bratislava pred jarnou časťou sezóny.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.