Úvod Správy Martin Dobrotka: Stále sme nič nevyhrali

Martin Dobrotka: Stále sme nič nevyhrali

Martin Dobrotka: „Určite nemôžeme hovoriť o vyvrcholení jarnej časti. Ešte nás čakajú štyri zápasy.“

Víťazstvo v sobotňajšom zápase 29. kola Corgoň ligy nad Senicou (2:1) potvrdilo, že Slovan Bratislava aj napriek zbabranej jesennej časti patrí medzi hlavných favoritov na prvenstvo v súťaži. „Belasí“ uštedrili prvú jarnú prehru doterajšiemu lídrovi na jar a to na jeho pôde.

Skúsený stopér Martin Dobrotka napriek tomu brzdí optimizmus. „Určite nemôžeme hovoriť o vyvrcholení jarnej časti. Ešte nás čakajú štyri zápasy. Stále sme nič nevyhrali, akurát sme sa dostali na prvé miesto. To si musíme udržať,“ skonštatoval zadák Slovana Bratislava.

Úradujúci vicemajster sa dostal na čelo tabuľky po prvý raz v jarnej časti. Treba pripomenúť, že zverenci trénera Karla Jarolíma zimovali na piatej priečke. „Samozrejme, uvedomil som si to hneď po zápase. Ako hovorím, stále nie je koniec. Neradi by sme sa dopredu tešili,“ povedal odchovanec Slovana.

Víťazstvo v Senici sa pritom nerodilo ľahko. Do vedenia išiel tím trénera Stanislava Grigu, za ktorý efektnými nožničkami otvoril skóre Jaroslav Diviš. „Stane sa, nevadí,“ poznamenal Dobrotka a ďalej pokračoval: „Dostali sme gól, no chceli sme napriek tomu aj naďalej hrať svoju hru, ktorou sme sa prezentovali v predchádzajúcich zápasoch. Pomohla nám prestávka, kde sme si povedali, že nás čaká ešte jeden polčas. Chceli sme zabrať a dať ďalšie dva presné zásahy.“

Po prestávke vyrovnal striedajúci Mario Božič, druhý gól Slovana dosiahol až v 88. min reprezentačný útočník Filip Šebo, ktorý zužitkoval skvelú prihrávku od Karima Guédého. „Bol to pre nás výnimočný moment. Dobre, že to prišlo tesne pred koncom, pretože už ani domáci nemali dostatok času vyvinúť tlak a zdramatizovať stretnutie. Vyhrali sme, takže sme veľmi spokojní,“ vyslovil sa Martin Dobrotka a na margo vyhecovaného herného prejavu obidvoch tímov doplnil: „Hralo sa o prvé miesto v tabuľke, tak to má byť.“

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.