Úvod Správy Hladký postup do osemfinále

Hladký postup do osemfinále

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v 4. kole Slovnaft Cupu v Slovenských Ďarmotách 3:0.

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v 4. kole Slovnaft Cupu na ihrisku Slovenských Ďarmôt hladko 3:0. O góly sa po prestávke postarali Seydouba Soumah, Mitchell Schet a Aleksandar Čavrič. Slovanisti sa v osemfinále stretnú s jedným z dvojice Spišská Nová Ves a Veľké Ludince. Oficiálny hrací termín osemfinálových súbojov je 18. - 19. október.

Príchod Slovana vyvolal v Slovenských Ďarmotách veľký záujem a na maličkom štadióne sa tiesnili stovky zvedavých divákov. Belasí začali podľa očakávaní aktívnejšie a čoskoro si vypracovali gólové  príležitosti. V 9. min neuspel Schet v samostatnom nájazde na Holuba. Lopta sa ešte dostala k Rigovi, no ten mieril z dorážky nepresne. Vzápätí vyšla Kubíkovi kolmica na Oršulu, ten však z päťky napálil len do domáceho brankára. Ďalšiu veľkú príležitosť mal v 16. min Cleber, ktorého strelu zvnútra šestnástky zrazil obranca na roh. Zakrátko našiel Kubík na úrovni bieleho bodu Soumaha, ktorý z vyloženej pozície mieril tesne mimo. V 19. min sa Cleber uvoľnil v šestnástke a jeho krížna strela z päťky preletela tesne vedľa ľavej žrde. Tlak Slovana silnel, Soumah v 24. min vystrelil z hranice šestnástky a lopta tesne minula ľavý horný roh. Slovenské Ďarmoty mohli nečakane udrieť v 37. min, keď kapitán N. Havrila postupoval po dlhej lopte za obranu sám na Krnáča. Brankár Slovana však dobre zareagoval, včas vybehol a vyrazil strelu Havrilu do bezpečia. V záverečných sekundách prvého dejstva ešte zblízka strieľal Oršula, no obrancovia zrazili loptu na roh.

Hneď na začiatku druhého polčasu zlomili slovanisti obranný val Slovenských Ďarmôt a otvorili si cestu k postupu. Seydouba Soumah v 48. min prešiel stredom poľa a prízemnou strelou z 20 metrov umiestnil loptu k ľavej žrdi. V 55. min centroval Cleber z rohu na zadnú žrď, kde bol voľný Schet a prudkým volejom prepálil všetko, čo mu stálo v ceste – 0:2. Aktívny Soumah potom vymyslel dve pekné prihrávky za obranu, no Čavrič ani Rigo zblízka neuspeli. V 70. min predviedli belasí peknú akciu po krídle a Kubík našiel pred päťkou Čavriča, ktorý s prehľadom trafil k ľavej žrdi a zvýšil na rozdiel triedy. Slovanisti mohli pridať štvrtý gól v 78. min, no Rigovu strelu z pravej strany šestnástky stiahol domáci brankár. V 85. min predviedol Juraj Kotula útočný výpad po krídle, zblízka prudko vypálil a lopta presvišťala tesne nad brvnom.


FK Slovenské Ďarmoty – ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:0)

Góly: 48. Soumah, 55. Schet, 70. Čavrič

Žltá karta: 58. Kubík (Slovan)

Rozhodovali: Leško – Jenčura, Ličko

Návšteva: 1 500 divákov

Slovenské Ďarmoty: Holub (75. Kaczorek) – Rajťuk (70. Gyenes), Cibuľa, Horváth, Zachar – Varholák, J. Havrila (60. Balla), Lukács, N. Havrila – Nilaš - Berec 

Slovan: Krnáč – Kotula, Saláta, Vernon, Kubík – Rigo, de Kamps (75. Laczkó) – Schet (69. Šefčík), Soumah, Cleber – Oršula (58. Čavrič)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.