Úvod Správy Utešenou strelou odštartoval gólostroj

Utešenou strelou odštartoval gólostroj

Lesley de Sa bol v Oravskom Veselom jedným z trojice dvojgólových strelcov Slovana.

Šesť presných zásahov belasých v Oravskom Veselom si spravodlivo podelila trojica Lesley de Sa, Filip Oršula a Seydouba Soumah. Na začiatku gólostroja bol v ôsmej minúte Lesley de Sa, ktorý spoza šestnástky nádherne vymietol ľavý horný roh brány.

Nie nadarmo sa hovorí, že v zápasoch proti papierovo slabšiemu protivníkovi býva kľúčový rýchly prvý gól. Oravské Veselé nastúpilo s nadšením, no slovanisti si dobre uvedomovali, že pri rozdiele troch súťaží je postup povinnosťou. Svoj cieľ začali napĺňať pomerne rýchlo a už po ôsmich minútach viedli. „Vyšla nám pekná narážačka s Pipom (Filip Oršula, pozn. redakcie). Nahral som mu do šestnástky, on mi loptu okamžite vrátil. Bol som v dobrej streleckej pozícii, takže som vystrelil a trafil do ľavého horného rohu brány,“ opísal Lesley de Sa prvý gólový okamih stretnutia. Náš holandský ofenzívny záložník potom založil akciu pri druhom góle a sám strelil piaty presný zásah belasých. Ten sa zrodil po zrejme najkrajšej akcii duelu. František Kubík preniesol hru z ľavej strany na Rubena Ligeona, ten z prvej volejom našiel na zadnej žrdi Lesleyho de Sa, ktorý už mal pred sebou prázdnu bránu. „Vyšla nám pekná kombinácia. K prihrávke Rubena niet čo dodať, skrátka, loptu mi poslal perfektne a mne neostávalo nič iné, len skórovať.“

Rozdiel troch súťaží bol badateľný na technike, osobných súbojoch i kombináciách. Slovanistom dobre pracoval stred ihriska, kde veľký priestor obhospodarovali Rigo, de Kamps a vpredu Soumah. Aktívni boli obaja krajní obrancovia a vydarený debut v Slovane absolvoval stopér Vernon de Marco Morlacchi, ktorý pôsobil istým dojmom. Šesť gólov v sieti súpera poteší, výsledok však pri kvalitatívnom rozdiele netreba preceňovať. „Odohrali sme dobrý zápas, súpera sme prakticky neustále tlačili a strelili šesť gólov. Práve strelecká efektivita nás veľmi teší. Víťazstvo však nepreceňujeme, bolo pre nás povinnosťou,“ vyhlásil Lesley de Sa.

Na maličký štadión v Oravskom Veselom si našlo cestu bezmála tritisíc divákov. V tejto malej obci ležiacej neďaleko poľských hraníc pritom podľa poslednej štatistiky žije 2 907 obyvateľov. Slovanisti vyvolali na Orave veľký záujem a po stretnutí plnili prosby divákov o spoločné fotografie či autogramy. Atmosféra počas zápasu bola veľmi žičlivá a domáci priaznivci viackrát zatlieskali pri pekných akciách belasých. Po zápase bol miestnymi fanúšikmi obletovaný aj náš dvojnásobný strelec Lesley de Sa. „Páči sa mi, aký divácky záujem sme tu vyvolali. V Oravskom Veselom sú milí ľudia a bolo vidieť, že futbal majú radi a rozumejú mu. Bolo skutočne príjemné hrať v tomto prostredí.“

Lesley de Sa si po zranení z úvodu sezóny pripísal svoj šiesty súťažný štart v aktuálnom ročníku. Gólovo sa presadil už v príprave na pôde Bohemians Praha, no teraz premiérovo skóroval za A-mužstvo aj v súťažnom zápase. „Zápas som si užil. Každú chvíľu, ktorú som na ihrisku, si užívam a snažím sa pre tím spraviť maximum. Ďakujem trénerovi za dôveru a verím, že na svoje góly nadviažem aj v ďalších stretnutiach,“ uzavrel 23-ročný Holanďan.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.