Úvod Správy Juniorka vyzve lídra súťaže

Juniorka vyzve lídra súťaže

Juniori Slovana Bratislava sa dnes od 16.30 h stretnú so Šamorínom.

Druhá futbalová liga pokračuje v strede týždňa vloženým piatym kolom. Juniori Slovana Bratislava v ňom budú čeliť náročnej výzve. Na štadióne Akadémie ŠK Slovan v Prievoze privítajú Šamorín, ktorý zatiaľ nestratil ani bod a vedie západnú skupinu II. ligy.

Naši mladíci v doterajších štyroch stretnutiach aktuálneho ročníka získali päť bodov, keď prehrali jedine v Novom Meste nad Váhom. V predchádzajúcom kole siahali na pôde Banskej Bystrice po víťazstve, no náskok po góle Ďuriša neudržali a do Bratislavy priviezli aspoň bod za remízu 1:1. V priebežnej tabuľke sú belasí ôsmi, na rozdielovú šiestu priečku strácajú len bod.

Duel so Šamorínom bude špecifický pre útočníka Patrika Pinteho. Devätnásťročný mladík, ktorý sa pripravuje s A-tímom, totiž pochádza zo Šamorína, kde robil aj prvé futbalové kroky. Pred stretnutím si uvedomuje silu súpera. „Čaká nás veľmi ťažký zápas proti lídrovi súťaže. Určite vydáme zo seba maximum, aby sme favorita potrápili. Pokúsime sa vychádzať zo zabezpečenej obrany, snáď sa vyskytnú aj príležitosti na protiútoky. Napriek tomu, že je to veľmi silný súper, chceme ako vždy uspieť a bodovať,“ povedal Patrik Pinte pred stretnutím. Sám priznáva, že duel proti rodnému mestu bude mať preňho extra náboj. Z hľadiska ho bude pozorne sledovať i otec Attila, ktorý za slovenskú reprezentáciu odohral tridsať stretnutí. „Áno, bude to pre mňa špeciálny zápas. Na tribúne budú otec i starý otec, takže verím, že ich svojím výkonom poteším,“ pousmial sa Pinte.

Súperi sa štyrikrát stretli v sezóne 2014/15, pričom ich kádre sa odvtedy výrazne obmenili. Vo všetkých štyroch dueloch však kraľovali belasí. V základnej časti druhej ligy zvíťazili doma i vonku zhodne 2:1. Oba tímy si potom zahrali v skupine o záchranu. Juniori Slovana najprv Šamorínu uštedrili na jeho ihrisku debakel 6:0 a potom vo vôbec poslednom zápase sezóny vyhrali doma 3:2. V tomto stretnutí slovanisti „poslali“ súpera do tretej ligy, keďže Šamorín vtedy potreboval na istotu záchrany získať minimálne bod. Belasí odohrali pred začiatkom aktuálneho ligového ročníka v Šamoríne prípravný zápas a podľahli 1:5, keď ich jediný presný zásah zaznamenal Kevin Kele.

Šamorín strávil uplynulý ročník v západnej skupine tretej najvyššej súťaže, ktorú pomerne s prehľadom vyhral. Náš dnešný súper od jesene 2015 spolupracuje s brazílskym klubom Fluminense, ktorý hráva domáce zápasy na štadióne Maracaná a je štvornásobným brazílskym majstrom. Prakticky polovicu základnej zostavy tvoria hráči z Brazílie, ktorí sú v Šamoríne na hosťovaní z Fluminense. Trénerom tímu je Američan Mike Keeney. V doterajšom priebehu sezóny vystupuje Šamorín suverénne, vyhral všetky štyri zápasy pri celkovom skóre 11:2. Počas uplynulého víkendu sa doma stretol so Sereďou a triumfoval 4:1.

Stretnutie sa začína v stredu 24. augusta od 16.30 h na štadióne Akadémie ŠK Slovan v Prievoze, povedie ho rozhodcovská trojica Kačenga – Jankovič, Vician.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.