Úvod Správy Súboj proti bývalému klubu i spoluhráčovi z reprezentácie

Súboj proti bývalému klubu i spoluhráčovi z reprezentácie

Dnešný zápas so Žilinou bude pre nášho brankára Jána Muchu špecifický.

Belasí sa už dnes od 19.00 h stretnú so Žilinou, ktorá aktuálne vedie ligovú tabuľku. Ján Mucha v minulosti na Považí pôsobil a na svoj bývalý klub má podľa vlastných slov pekné spomienky. Náš brankár sa navyše stretne s reprezentačným spoluhráčom Viktorom Pečovským.

Slovan a Žilina sa v najvyššej slovenskej súťaži stali tradičnými rivalmi a spomedzi dvadsiatich troch ročníkov si rozdelili štrnásť titulov. Slovanisti triumfovali v lige osemkrát, Žilina šesťkrát. V rokoch 2009 – 2014 navyše vyhrali najvyššiu súťaž len tieto dva kluby (belasí štyrikrát a Žilina dvakrát). „Zápasy so Žilinou majú vždy svoj náboj a čaro. Zároveň mávajú zväčša vyrovnaný priebeh a sú náročné. Predpokladám, že tomu tak bude i teraz, náš súper navyše vedie ligovú tabuľku. Po poslednom zápase v Ružomberku, ktorý nám vôbec nevyšiel, budeme chcieť zabojovať o dobrý výsledok. Na ihrisku sa treba pobiť o každý centimeter priestoru a ukázať srdce,“ povedal Ján Mucha pred stretnutím.

Po troch zápasoch pod taktovkou Vladimíra Koníka sa mužstvo od štvrtka pripravuje s novou srbskou trénerskou dvojicou. Ivan Vukomanovič dnes prvýkrát povedie belasých v boji o ligové body. „Máme nového trénera, takže verím, že každý hráč sa bude chcieť ukázať. Ťažko povedať, čo očakávať od zmeny na trénerskom poste, keďže tréner je tu krátko a musí ešte získať obraz o mužstve. My urobíme na ihrisku maximum, aby sme uspeli,“ pokračoval skúsený 33-ročný brankár.

Ján Mucha strávil časť svojej kariéry v Žiline. Pod Dubňom pôsobil v rokoch 2002 – 2005 a prispel k zisku dvoch titulov. Práve zo Žiliny smerovala cesta reprezentačného brankára do veľkého medzinárodného futbalu. Po konci ročníka 2004/05 prestúpil Mucha do Legie Varšava, kde sa stal jedným z najlepších brankárov poľskej ligy, jednotkou reprezentácie a hrdinom kvalifikácie i záverečného turnaja majstrovstiev sveta 2010. „Na Žilinu mám veľmi dobré spomienky. Stále tam sú ľudia, s ktorými som vtedy pracoval a s mnohými sme zostali dobrými priateľmi. Mám tam veľa známych a dojmy sú skutočne pozitívne,“ vyhlásil hráč mesiaca júl podľa hlasovania fanúšikov. 

Zápas sa bude niesť aj v duchu malého súboja slovenských reprezentantov. V Žiline hráva na poste defenzívneho stredopoliara Viktor Pečovský, ktorý sa spoločne s našimi hráčmi Jánom Muchom a Kornelom Salátom zúčastnil aj na nedávnych majstrovstvách Európy. „S Viktorom sme sa vo štvrtok telefonicky spojili a porozprávali sa nielen o zápase, ale aj o iných veciach. Obaja sa na zápas tešíme a uvidíme, ako sa vyvinie. Verím v dobrý výsledok nášho mužstva,“ uzavrel Ján Mucha.
 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.