Úvod Správy Premiéra Vukomanoviča v šlágri proti Žiline

Premiéra Vukomanoviča v šlágri proti Žiline

Slovanisti v sobotu od 19.00 h privítajú aktuálneho lídra tabuľky.

V sobotňajšom stretnutí šiesteho kola Fortuna ligy sa stretnú najúspešnejšie kluby novodobej histórie slovenského futbalu. Belasí vyzvú v šlágri kola Žilinu, ktorá zatiaľ stratila body len raz a vedie ligovú tabuľku. Premiéru na lavičke Slovana si odbije srbské trénerské duo Ivan Vukomanovič – Vladimir Radenkovič.

Naši futbalisti od štvrtka trénujú pod vedením hlavného trénera Ivana Vukomanoviča. Nový kormidelník belasých sa snažil mužstvo čo najlepšie pripraviť na náročný duel. „Spoločne s asistentom zisťujeme informácie o našich súperoch vo Fortuna lige. Uvedomujeme si, že v sobotu budeme čeliť kvalitnému tímu, ktorý vedie ligovú tabuľku. Práve fakt, že nastúpime proti lídrovi tabuľky, by mohol byť pre hráčov ešte väčšou motiváciou pobiť sa o dobrý výsledok. V zápase chceme ukázať veci, ktorým sme sa na tréningoch stihli venovať. Urobíme všetko pre to, aby sme uspeli,“ povedal tréner Ivan Vukomanovič na margo sobotňajšieho stretnutia.

Bilancia vzájomných duelov so Žilinou je mimoriadne bohatá, súperi odohrali v najvyššej súťaži celkom 127 stretnutí. Zrodilo sa v nich 64 víťazstiev Slovana, 42 triumfov Žiliny a 21-krát sa tímy rozišli zmierlivo po nerozhodnom výsledku. So Žilinou sme sa v nedávnej minulosti dvakrát stretli aj vo finále Slovnaft Cupu. V oboch prípadoch z toho bola finálová radosť belasých. Najprv v roku 2011, keď sa finále v Banskej Bystrici skončilo po predĺžení 3:3 a slovanisti uspeli v penaltovom rozstrele. Potom aj v roku 2013 v Ružomberku, keď Slovan zvíťazil nad Žilinou 2:0. Posledné tri vzájomné duely sa skončili nerozhodne. V semifinále Slovnaft Cupu sa na jar tohto roka zrodili remízy 0:0 v Bratislave a 1:1 v Žiline, pričom vďaka gólu striedajúceho žolíka Filipa Oršulu sme postúpili do finále. V závere ligového ročníka sa zápas v Žiline, v ktorom oba tímy nepremenili množstvo šancí, skončil bezgólovou remízou. V predchádzajúcom ligovom ročníku si tímy okrem remíz podelili dve víťazstvá – Slovan doma triumfoval 2:1 a v Žiline podľahol 0:3.

Stretávajú sa dva najúspešnejšie slovenské tímy od roku 1993. Kým belasí získali v tomto období osem majstrovských titulov, Žilina sa z prvenstva radovala šesťkrát. Zároveň sú to jediné slovenské kluby, ktoré si dvakrát zahrali v skupinovej fáze európskych pohárov.

Slovanisti v predchádzajúcom kole podľahli na pôde Ružomberka 2:3 a v tabuľke klesli so ziskom deviatich bodov na piatu priečku. Žilina síce vedie ligovú súťaž, no z piatich doterajších stretnutí odohrala až štyri na domácom trávniku. Body stratila len v úvodnom kole po remíze 2:2 s Dunajskou Stredou, keď ešte v 89. minúte viedla o dva góly. Naši sobotňajší súperi si pred týždňom v domácom prostredí poradili s Myjavou a vyhrali tesne 1:0. Pozor si budeme musieť dať na žilinského útočníka Yusufa Otubanja, ktorý je so štyrmi presnými zásahmi najlepším ligovým strelcom. V kádri nášho súpera sa nachádza ofenzívny stredopoliar Filip Hlohovský, ktorý v Slovane pôsobil v rokoch 2012 - 2014 a podieľal sa na zisku dvoch titulov. Trénerom Žiliny je Adrián Guľa.

Stretnutie sa začína v sobotu od 19.00 h na Pasienkoch, povedie ho rozhodcovská trojica Hrčka – Balko, Benko.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.