Úvod Správy Päť rokov od triumfu nad AS Rím

Päť rokov od triumfu nad AS Rím

Presne pred piatimi rokmi sme v play-off Európskej ligy zdolali na Pasienkoch AS Rím 1:0.

ŠK Slovan Bratislava sa 18. augusta 2011 stretol v prvom zápase play-off Európskej ligy s AS Rím. V herne vyrovnanom zápase sa pred 10 548 divákmi tešili belasí z tesného víťazstva 1:0. Slávny triumf zariadil Martin Dobrotka, ktorý v 80. minúte skóroval hlavičkou k bližšej žrdi.

Po fantastickej jarnej časti sezóny 2010/11 získali zverenci trénera Jarolíma majstrovský titul a vybojovali si právo účasti v predkolách Ligy majstrov. V druhom predkole pomerne hladko prešli cez kazašský Kostanaj, no na cyperský APOEL Nikózia už nestačili. Ich európska púť pokračovala v play-off Európskej ligy, odkiaľ bol už len krôčik do skupinovej fázy. Žreb im za súpera určil trojnásobného talianskeho majstra AS Rím.

Proti AS Rím už viedol mužstvo tréner Vladimír Weiss st. V drese súpera nastúpili hráči ako bývalý obranca Realu Madrid Cicinho či brankár Martin Stekelenburg, ktorý za Holandsko odchytal finálový duel majstrovstiev sveta 2010. Na ihrisko sa dostal aj legendárny Francesco Totti, keď v 72. minúte vystriedal Caprariho. Belasí proti známym menám odohrali vyrovnanú partiu a s výnimkou Caprariho žrde nepustili súpera do vážnejšej príležitosti. Sami postupne hrozili najmä z rýchlych protiútokov a v 80. minúte sa dočkali gólovej odmeny. Na center Igora Žofčáka z rohu si na bližšej žrdi naskočil Martin Dobrotka a hlavou doslova prepasíroval loptu do siete. Šťastný strelec okamžite zamieril k sektoru našich fanúšikov a radosť nemala konca-kraja.

Tesný náskok už belasí udržali a spoločne s 10 548 divákmi sa radovali z jedného z najvýznamnejších úspechov slovenských klubov v európskych pohároch. Príbeh mal šťastné pokračovanie aj v odvete. Naši futbalisti síce prehrávali, no Peter Štepanovský v 82. minúte vyrovnal na konečných 1:1 a zariadil postup.

„Je to pekné, aj pred zápasom som hovoril, že na takéto duely sa treba tešiť. Som rád, že sme si to dnes vychutnali tak, ako sa len dalo. V kútiku duše sme verili, že sa nám to môže podariť. Vedeli sme, že keď vzadu odohráme dobrý zápas, môžeme sa presadiť zo štandardnej situácie, prípadne skórovať po peknej akcii. Dnes to našťastie vyšlo. Víťazstvo nad AS Rím je cenné a patrí našim fanúšikom. Opäť nás hnali celých deväťdesiat minút vpred a za to im ďakujeme,“ povedal po domácom stretnutí s AS Rím šťastný strelec Martin Dobrotka. 

 

Štatistický sumár zápasu s AS Rím:

ŠK Slovan Bratislava – AS Rím 1:0 (0:0)

Gól: 80. Dobrotka

Slovan: Putnocký – Čikoš, Dobrotka, Had, Pauschek – Kladrubský, Žofčák – Bagayoko, Milinkovič (67. Kolčák), Lačný (74. Kuzma) - Šebo (90. Augustín)

Rím: Stekelenburg – Cicinho, Cassetii, Burdisso, Angel – Brighi (64. Perrotta), Viviani, Simplicio – Okaka Chuka (76. Borriello), Krkič, Caprari (72. Totti)

Rozhodovali: Lahoz – Rodríguez, Devis

Návšteva: 10 548 divákov

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.