Úvod Správy K triumfu v malom derby chýbalo len pár sekúnd

K triumfu v malom derby chýbalo len pár sekúnd

Juniori Slovana Bratislava remizovali v malom derby s juniorkou Trnavy 1:1.

Juniori Slovana Bratislava remizovali v 3. kole II. ligy západ s juniorkou Spartaka Trnava 1:1. Slovan viedol od 86. minúty, keď Lesley de Sa skóroval po nezištnej prihrávke Riga. O tri body prišli belasí v nadstavenom čase po góle Jansa.

Hneď v úvode malého derby pohrozili Trnavčania, keď center zo štandardnej situácie prepadol na zadnú žrď a Greif na dvakrát zasiahol. Belasí odpovedali v 5. min prienikom Riga, ktorý prešiel po pravej strane a jeho zrazený center narobil Strapákovi nepríjemnosti. Hra sa po svižnom úvode upokojila, optickú prevahu mali hostia, avšak bez väčších príležitostí. Až po uplynutí prvej dvadsaťminútovky sa ku koncovke dostal Bališ, no Laczkó jeho pokus zablokoval. V 26. min si Oršula nabehol na dlhý pas na hrote útoku, Strapák však dobre vybehol a včas loptu odkopol. O tri minúty neskôr vystrelil Oravec z hranice šestnástky a Greif zasiahol pri ľavej žrdi. Najväčšiu príležitosť prvého dejstva mali v 36. min Trnavčania, keď Bališ vyslal z ľavej strany šestnástky prudkú krížnu strelu a Greif predviedol špičkový zákrok. Tesne pred prestávkou ešte skúšal šťastie Privat Yao, no zo šestnástkového oblúka namieril nad brvno.

Krátko po prestávke pohrozili slovanisti, keď Kotula predviedol útočný výpad a prízemnou strelou tesne minul pravú žrď. V druhom dejstve pokračoval vyrovnaný priebeh hry, mužstvá bojovali najmä o stred poľa. V 58. min hlavičkoval hosťujúci kapitán Tóth, no zblízka mieril nepresne. Vážnejšie vyznela situácia zo 63. min, keď Tomovič centroval zo štandardnej situácie a lopta poskakovala pred Greifom, ktorý ju napokon úspešne skrotil. V 70. min sa Privat Yao dostal do samostatného úniku a už sa rútil na Greifa, no Kurčík sa stihol perfektne vrátiť a ešte zrazil strelu trnavského útočníka na roh. O dve minúty neskôr odpovedal Šefčík, ktorý z priameho kopu namieril ponad múr k pravej žrdi a Strapák mal čo robiť, aby loptu aspoň vyrazil na roh. S blížiacim sa záverom sa obe mužstvá snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V ofenzíve belasých hrozil najmä striedajúci Šefčík, ktorý v 77. min znovu nebezpečne mieril z priameho kopu a lopta tesne minula pravý horný roh. Vzápätí skúšal šťastie Janso, no Greif zmaril jeho strelu smerujúcu pod brvno. Trnavčania mohli rozhodnúť v 85. min, keď Janso našiel z ľavej strany pred bránou Gombalu, ktorý z vyloženej pozície minul priestor troch žrdí. Hneď z protiútoku sa potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Lády perfektne vysunul Riga, ten sa pri postupe na Strapáka neulakomil a prihral ešte lepšie postavenému Lesleymu de Sa, ktorý najprv namieril do žrde, no z dorážky už umiestnil loptu pod brvno - 1:0. V závere už vsadili hostia všetko na útočnú kartu a vabank sa im vyplatil. Pri vôbec poslednej akcii zápasu v nadstavenom čase prešla centrovaná lopta na ľavú stranu šestnástky, kde bol voľný Janso a vyrovnal strelou do odkrytej brány.

Ján Kozák ml: Strata víťazstva bolí

Trénera Jána Kozáka ml. mrzel inkasovaný gól v nadstavenom čase. Juniori sa v prípade udržania víťazstva mohli vyhupnúť aj v priebežnej tabuľke, takto majú po troch kolách na konte „len“ štyri body. „Po vychladnutí emócií zo záveru zápasu musím priznať, že remíza je vzhľadom na priebeh zaslúžená. V zápase nebolo veľa šancí, Trnava síce mala optickú prevahu, ale duel dlho spel k bezgólovému výsledku. Po takomto vývoji, keď sme štyri minúty pred koncom skórovali a viedli, strata víťazstva v nadstavenom čase bolí. V našej šestnástke boli pri vyrovnávajúcom góle dvaja – traja voľní hráči, čo sa v takejto fáze nesmie stať. Pre chlapcov sú to ďalšie cenné poznatky, z ktorých sa pevne verím poučia. Pozitívum vidím v zlepšenej hre defenzívy, najmä oproti minulému zápasu v Novom Meste nad Váhom, kde sme dostali až šesť gólov. Dnes sme súperovi až na pár okamihov takmer nič nedovolili, nadpriemerné výkony podali Christián Kurčík i Adam Laczkó. Horšie to bolo smerom dopredu, stratili sme veľa ľahkých lôpt. Gól bol pekný, takých akcií však musí byť viac. Chlapci by mali vpredu ukázať viac sebavedomia i ochoty nabehnúť si do šance," zhodnotil tréner juniorky Ján Kozák ml. 

 

ŠK Slovan Bratislava juniori – FC Spartak Trnava juniori 1:1 (0:0)

Góly: 86. de Sa - 90.+ Janso

Žlté karty: 90. Šefčík - 76. Oravec, 81. Tomovič, 87. Gombala 

Rozhodovali: Ziemba – Ličko, Poracký

Návšteva: 133 divákov

Slovan juniori: Greif – Pliatsikas (46. Lády), Laczkó, Kurčík, Kotula – Scott, Rigo – Pinte (82. Morócz), Cleber (58. Šefčík), de Sa - Oršula

Trnava juniori: Strapák – Hrebík (87. Gojkovič), Tóth, Oravec, Janso – Richnák, Mihálik, Tomovič, Bališ (83. Gombala) – Traore (56. Ujlaky), Privat Yao

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.