Úvod Správy Výstavný gól prekrylo sklamanie z prehry

Výstavný gól prekrylo sklamanie z prehry

Joeri de Kamps strelil v Ružomberku nádherný gól, no dokázal len zmierniť nepriaznivý výsledok.

V treťom z piatich ligových duelov aktuálneho ročníka padlo v zápase Slovana päť gólov. Kým v domácich stretnutiach proti ViOnu a DAC sa belasí radovali z víťazstva 3:2, v Ružomberku rovnakým skóre podľahli. Na Liptove tak slovanisti prehrali ligový duel po takmer päťročnej neporaziteľnosti.

Sklamanie sa po stretnutí dalo priam krájať. Po chybách v defenzíve inkasovali naši futbalisti trikrát a zdalo sa, že nabudení Ružomberčania dokráčajú k víťazstvu. Osem minút pred koncom nám trochu nádeje vlial Tamás Priskin, ktorý hlavou zakončil peknú akciu Kubíka so Sekuličom. V poslednej minúte riadnej hracej doby znížil Joeri de Kamps a zisk aspoň bodu bol razom ešte bližšie. Na vyrovnanie však už čas nezostal a prehra tak bolela o to viac. „Prehrali sme zápas, každý z nás je sklamaný. V závere som síce strelil gól, ale vôbec nič nezmenil na mojich pocitoch. Som smutný a v hlave mám prehru, na gól vôbec nemyslím,“ povedal Joeri de Kamps bezprostredne po zápase.

Tréner Vladimír Koník na pozápasovej tlačovej konferencii ocenil, že sa hráči za stavu 0:3 dokázali zmobilizovať a zdramatizovali záver. Tiež však priznal, že Ružomberok vyhral zaslúžene. Joeri de Kamps bol pri hodnotení výkonu slovanistov kritický. „Domáci boli agresívnejší a vedeli využiť svoje príležitosti. My sme podali zlý výkon a bol to z našej strany zlý zápas,“ vyhlásil náš holandský defenzívny záložník.

Gól Joeri de Kampsa sa zrejme zaradí medzi najkrajšie okamihy aktuálnej sezóny. Joeri si v 90. minúte naviedol loptu na stred a z 30 metrov sa do nej bez otáľania oprel ľavačkou tak dobre, že nabrala trajektóriu presne do pravej šibenice. Aj niektorí fanúšikovia Ružomberka sa po tomto krásnom góle postavili a zatlieskali. Pre Holanďana to bol prvý presný zásah v Slovane Bratislava. „Je pravda, že to bol pekný gól, loptu sa mi podarilo trafiť dobre. Vôbec som sa však po ňom neradoval, keďže na výsledku nič nezmenil. Vždy mi v prvom rade záleží na tom, či vyhráme zápas. Keďže sme prehrali, je pre mňa presný zásah bezpredmetný,“ pokračoval 24-ročný rodák z Amsterdamu.

Do septembrovej reprezentačnej prestávky čakajú belasých dva náročné ligové zápasy. Už o týždeň privítajú vedúcu Žilinu a augustový program uzavrie derby v Trnave. „Prehrali sme tento zápas, ale musíme sa zdvihnúť a myslieť na ďalší duel. Nezostáva nám nič iné, len tvrdo trénovať a už o týždeň odčiniť zaváhanie z Ružomberka,“ uzavrel Joeri de Kamps.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.