Úvod Správy Dva góly zo záveru na body nestačili

Dva góly zo záveru na body nestačili

ŠK Slovan Bratislava prehral na ihrisku MFK Ružomberok 2:3.

ŠK Slovan Bratislava prehral v 5. kole Fortuna ligy v Ružomberku 2:3. Slovanistom nevyšiel prvý polčas, v ktorom dvakrát inkasovali. V úvode druhého polčasu naši futbalisti nevyužili niekoľko príležitostí na kontaktný gól. Naopak, domáci udreli z protiútoku a viedli už rozdielom troch gólov. Belasí v závere zápas zdramatizovali, keď Priskin a de Kamps znížili na 3:2. Vyrovnať však už naši hráči nestihli a z Liptova tak odišli bez bodov.

V ideálnom futbalovom počasí sa začalo opatrne. Prvý náznak príležitosti mali už v druhej minúte domáci, no Sekulič včas odvrátil loptu spred našej päťky. Slovanisti odpovedali na konci prvej desaťminútovky nepresnými streleckými pokusmi Savičeviča a Soumaha. V 12. min mali Liptáci k dispozícii priamy kop z 20 metrov, Sapara však výrazne minul Muchovu bránu. Hra sa postupne vyrovnala, obe mužstvá bojovali najmä o stred poľa. Až v 22. min prišla prvá vyložená príležitosť stretnutia, keď Savičevič vyslal dlhý pas na ľavú stranu, Kubík prešprintoval obrancu a parádnym volejom pod brvno poriadne natiahol Macíka. O tri minúty neskôr bol blízko ku gólu domáci P. Maslo, ktorý zvnútra šestnástky hlavičkoval k žrdi a Mucha reflexívne vyrazil. K odrazenej lopte sa ešte dostal Nagy, no ten už mieril nepresne. Rušnú fázu hry zavŕšil v 26. min Daniel, ktorý vystrelil spoza šestnástky a Mucha kryl. Po polhodine hry rozohrával Ján Maslo priamy kop z 25 metrov, vyslal prudkú strelu k ľavej žrdi a lopta poskočila tak nešťastne, že aj napriek dotyku Muchu skončila v sieti. V 35. min predviedli zaujímavú kombináciu Soumah s Priskinom, no finálnu prihrávku na nášho útočníka zablokoval J. Maslo. Ružomberčania druhýkrát udreli v 42. min, keď Gal Andrezly využil našu stratu lopty a centroval na bližšiu žrď, kde Chrien podvihol loptu ponad Muchu a Mareš už na zadnej žrdi trafil do odkrytej brány. Tesne pred koncom polčasu ešte domáci predviedli rýchlu kombinačnú akciu a Mucha zachránil po koncovke Daniela.

Do druhého dejstva vstúpili belasí so snahou zmazať dvojgólové manko. V 49. min pohrozil Soumah, ktorý strelou z hranice pokutového územia tesne minul ľavú žrď. Vzápätí mal Burnet priestor na ľavej strane šestnástky, no jeho strieľaný center skončil na bočnej sieti. O minútu neskôr našiel Kubík na osi ihriska Soumaha, ten si loptu spracoval a okamžite vystrelil. Macík sa ani nepohol, lopta však preletela ponad ľavý horný roh brány. V 54. min mal Soumah priestor v strede pokutového územia, no jeho strelu zrazil obetavý Kružliak. Domácim zakrátko vyšiel rýchly brejk, Chrien nabil do šestnástky Marešovi a ten zoči-voči Muchovi nezaváhal – 3:0. Rozbehnutí Liptáci mali ďalšiu veľkú príležitosť v 59. min, keď po skrumáži v pokutovom území vystrelil Peter Maslo do ľavej žrde. Domáci využívali priestory na protiútoky, v 65. min prečíslili našu obranu a Daniel z pravej strany minul bránu i spoluhráčov pred ňou. Útočník Ružomberka Mareš mohol v 74. min dokonať hetrik, zo súboja zoči-voči však tentoraz vyšiel úspešnejšie Mucha. Slovanisti sa vpredu len ťažko presadzovali, Savičevič to v 79. min skúsil z diaľky a Macík na dvakrát kryl. V 82. min vyšla belasým akcia po ľavej strane, Sekulič centroval na zadnú žrď a Tamás Priskin znížil hlavičkou do odkrytej brány. Zakrátko mohol Soumah pridať kontaktný gól, no jeho strelu z 25 metrov zrazil Kružliak na roh. Oveľa lepšiu pozíciu mal v 86. min Oršula, ktorý si naskočil na Kubíkov center a zblízka namieril hlavou tesne vedľa. V 90. min si Joeri de Kamps naviedol loptu na stred a snáď z 30 metrov nádherne vymietol pravý horný roh Macíkovej brány, ktorý sa naťahoval márne - 3:2. Už v nadstavenom čase mal Soumah na kopačke vyrovnanie, no po odrazenej lopte namieril z hranice šestnástky nad bránu.

 

MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava 3:2 (2:0)

Góly: 30. J. Maslo, 42., 56. Mareš - 82. Priskin, 90. de Kamps

Žlté karty: 57. Gal Andrezly, 90.+ Macík - 15. Saláta, 29. Ligeon, 45. Burnet

Rozhodovali: Chmura – Brendza, Ádám

Návšteva: 2869 divákov

Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec – Sapara (69. Ďubek), Nagy – Daniel (88. Faško), Chrien, Gal Andrezly - Mareš (75. Lačný)

Slovan: Mucha – Ligeon (60. Kotula), Saláta, Sekulič, Burnet (67. Laczkó) – Savičevič, de Kamps – Schet (60. Oršula), Soumah, Kubík - Priskin

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.