Úvod Správy Zápas na Liptove v znamení zaujímavých súbojov

Zápas na Liptove v znamení zaujímavých súbojov

Slovanisti sa v sobotu od 19.00 h predstavia na pôde MFK Ružomberok.

Na Liptove sa v sobotu stretáva druhý tím tabuľky so štvrtým a zápas patrí k hlavným ťahákom piateho kola Fortuna ligy. Popri hráčoch na ihrisku zvedú zaujímavý súboj aj obaja tréneri. Vladimír Koník totiž dobre pozná kormidelníka domácich Norberta Hrnčára a pred stretnutím sa vyjadril, že sa teší na vzájomnú trénerskú konfrontáciu.

Slovanisti odcestovali do Ružomberka už v piatok po popoludňajšom predzápasovom tréningu. V sobotu si zmerajú sily tímy z vrchných priečok ligovej tabuľky. Kým belasí sú druhí so ziskom deviatich bodov, Ružomberok je štvrtý a nazbieral zatiaľ sedem bodov. „Očakávam výkon, ktorý nás privedie k zisku troch bodov. Ideálne by bolo, ak by sme do zápasu preniesli ofenzívne úseky hry zo stretnutia proti Dunajskej Strede. Stretávame sa so súperom, ktorý je na víťaznej vlne a hrá priamočiary, krídelný ofenzívny futbal. Sám som zvedavý, ako dopadne konfrontácia hráčov v krídelných priestoroch, oba tímy tam majú svoju silu. Za ten krátky čas, čo som pri mužstve, sa snažím tlačiť na hráčov, aby mysleli ofenzívne a víťazne. Takže určite necestujeme s defenzívnou taktikou,“ povedal tréner Vladimír Koník na margo sobotňajšieho stretnutia. Podľa slov trénera je možné, že v našej zostave nastanú vynútené zmeny. „Vypadol nám Richard Lásik, ktorý je zranený od zápasu vo Vranove. Otázne sú štarty Františka Kubíka, Seydoubu Soumaha a uvidíme, ako na tom bude Joeri de Kamps. Verím však, že to nie sú tak vážne problémy, ktoré by bránili v ich štarte proti Ružomberku.“

Trénerom Ružomberka je od novej sezóny Norbert Hrnčár, ktorý bol počas hráčskej kariéry úzko spätý so Slovanom Bratislava. V drese najúspešnejšieho slovenského klubu odohral šesť sezón a v ročníku 1998/99 prispel k zisku double. Zaujímavé je, že Hrnčár počas pôsobenia v Slovane skóroval proti Ružomberku hneď štyrikrát. Vladimír Koník sa s Norbertom Hrnčárom dobre pozná, čo dodáva sobotňajšiemu duelu zaujímavý náboj. „Počas posledného polroka som mu v staršom doraste trénoval syna a dosť často sme spolu komunikovali ohľadom mladého Davida. Aj predtým sme si vždy mali čo povedať, takže sa teším na túto trénerskú konfrontáciu," vyhlásil Koník.

Oba tímy mali v týždni pohárové povinnosti. Ružomberok nastúpil v Plavnici, kde zvíťazil 6:1. Postup belasých cez Vranov sa zrodil až po pokutových kopoch, no myšlienky hráčov už smerujú k duelu na Liptove. „Nálada po pohárovom zápase, v ktorom sme nehrali dobre, nebola ideálna. Rozobrali sme si to aj s trénerom a všetci vieme, že také výkony predvádzať nemôžeme. Momentálne sa už sústredíme na duel v Ružomberku. Čaká nás kvalitný protivník, majú nových hráčov a vyššie ambície, než pred rokom. Budeme robiť všetko pre to, aby sme vybojovali dobrý výsledok a priniesli domov tri body,“ uviedol obranca Boris Sekulič.

Ružomberok v aktuálnom ročníku prehral len raz, keď tesne nestačil na Žilinu. V minulom kole zdolali Liptáci dovtedy neporazenú Myjavu na jej vlastnom štadióne a razom poskočili aj v priebežnej tabuľke. Zatiaľ najväčšou osobnosťou tímu je mládežnícky reprezentant Martin Chrien, ktorý je v Ružomberku na hosťovaní z Viktorie Plzeň a v aktuálnej sezóne strelil tri góly.

Bilancia vzájomných duelov hovorí pomerne jednoznačne v náš prospech. Tímy odohrali v najvyššej slovenskej súťaži celkom 61 stretnutí, v ktorých sa zrodilo 33 víťazstiev Slovana, 15 remíz a 13 triumfov Ružomberka. Celkové skóre 110:55 hovorí o presne dvojnásobnej prevahe belasých v počte strelených gólov. V uplynulej sezóne zvíťazili slovanisti v oboch domácich dueloch (2:1 a 3:1) a v Ružomberku sa zrodila remíza 1:1. Doteraz posledná prehra s Liptákmi sa datuje do jarnej časti ročníka 2013/14.

Úvodný výkop je na programe v sobotu od 19.00 h, stretnutie povedie rozhodcovská trojica Chmura – Brendza, Ádám.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.