Úvod Správy Treba to hádzať na Vitteka, on sa už postará

Treba to hádzať na Vitteka, on sa už postará

"Predviedli sme viaceré pekné kombinácie i rýchle protiútoky. To chceme ukázať aj nabudúce," velí Nermin Crnkič.

Po súbojoch s tímami z popredia ligovej tabuľky nás čaká nevyspytateľný zápas proti trápiacemu sa nováčikovi. Mužstvo zo Skalice bojuje o udržanie si ligovej príslušnosti, a preto sa dá očakávať, že boj so Záhorákmi nebude jednoduchou záležitosťou. Motiváciu totiž majú dvojnásobnú.

„Tréner nám hovoril, že nás čaká súper, ktorý vychádza najmä z pozornej defenzívy. Nie je to nič moc, pretože ľahšie sa hrá proti tímom s ofenzívnejším prejavom. Ja osobne mám rád priestor na ihrisku a tvorivý futbal. Verím ale, že to zvládneme a pár gólov dáme,“ hovorí pred nedeľňajším súbojom Nermin Crnkič.

Pre trest za žlté karty nenastúpi do zápasu František Kubík, avšak hlavný tréner už bude môcť počítať s Markom Milinkovičom, ktorý pre svalové zranenie v posledných zápasoch chýbal. „My s Markom sa budeme snažiť vytvárať chalanom šance. V podstate to musíme hodiť na Roba Vitteka a on sa už o gól vždy postará. Netreba veľa špekulovať,“ smeje sa jarná posila ŠK Slovan Bratislava.

Za sebou máme úspešné derby, v ktorom sme Trnavu pokorili 4:1. Presne takýto impulz bol podľa Bosniaka s americkým pasom potrebný.

„Je to pre nás veľká vzpruha. Už len fakt, že vyhráte derby je skvelý. Keď k tomu ale prirátame aj množstvo gólov, ktoré sme dali, je to dôvod na dvojnásobnú spokojnosť. Predviedli sme viaceré pekné kombinácie i rýchle protiútoky. To chceme ukázať aj nabudúce. Teraz proti Skalici a aj v piatok proti Trenčínu. Nie je jednoduché nemyslieť hneď na piatkové finále, ale musíme sa najprv sústrediť na Skalicu. Každý zápas je pre nás dôležitý,“ zamyslel sa Nermin Crnkič.

Práve tomuto agilnému tvorcovi hry i zakončovateľovi sa v posledných zápasoch vskutku darilo. Na ihrisku bol neprehliadnuteľný. Podľa jeho slov však stále existujú rezervy, na ktorých treba pracovať.

„Som celkom spokojný s tým, ako my posledné zápasy vyšli. Aj tréneri hovorili, že to bolo dobré. Mňa ale po večeroch štve, že som proti Trnave nedal gól. Šance som mal, škoda. Pevne ale verím, že proti Skalici sa mi to podarí. Chcem si napraviť chuť! Tímový cieľ je vyhrať, môj osobný je skórovať,“ netají smelé plány Crnkič.

To by ale znamenalo, že nie všetky lopty budú smerovať na Vitteka ako znela vyššie uvedená taktika. „Nuž, ja verím, že sa dostanem do šance aj ja. Tú premením, a tak zabijeme dve muchy jednou ranou,“ smeje sa naša „sedemnástka“.

Keď sme už spomínali pohárové finále, v ňom sa stretneme s AS Trenčín. Práve s týmto rivalom zvádzame v lige súboj o titul, a tak sú medzi belasými a AS v hre zrazu dve trofeje.

„Aj keď sme strácali deväť bodov, stále som veril, že titul môžeme získať. Teraz je to šesť a ja som stále presvedčený, že môžeme na konci ligy zdvihnúť pohár nad hlavu my. V piatok nás čaká finále pohára a pokiaľ v ňom zvíťazíme, na Trenčín vyvinieme veľký tlak. Ak v piatok zvíťazíme, garantujem vám, že Trenčania sa ešte budú o titul triasť. Akékoľvek ich zaváhanie alebo nepohoda v tíme hrá nám do karát. My to musíme využiť,“ nevzdáva sa boja o titul sympatický odchovanec americkej futbalovej školy.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.