Úvod Správy Víťazstvo v derby veľmi chutí

Víťazstvo v derby veľmi chutí

„Je nádherné vyhrať v derby takýmto rozdielom. Sme radi, že fanúšikovia prišli v takom hojnom počte a že sme im to okorenili tromi bodmi a štyrmi gólmi. Ďakujeme im veľmi pekne za návštevu,“ hovorí Adam Zreľák.

Kým v marcovom kvalifikačnom zápase Slovenska do 21 rokov s Tureckom zaznamenal Adam Zreľák hetrik, v drese Slovana sa mu dlho nedarilo strelecky presadiť. Smolu odklial cez víkend v Senici a stúpajúcu formu podčiarkol dvomi gólmi proti Trnave. „Určite som rád, že som to prelomil. Dva góly tešia, i keď na konci z toho mohol byť pri troche šťastia hetrik (úsmev). Verím, že sa mi bude naďalej strelecky dariť. Hlavné je, aby som gólmi pomáhal víťaziť Slovanu,“ povedal náš mladý útočník.

Zreľák, ktorý skóroval aj v prvom domácom súboji so Spartakom v tejto sezóne, sa v 133. derby presadil dvakrát. V oboch prípadoch zakončoval z pozícií v bezprostrednej blízkosti brány. „Fero Kubík centroval pri mojom prvom presnom zásahu Jakubovi Podanému na zadnú žrď, máme to trochu nacvičené ako signál. Jakub vracal pred bránu, loptu ešte predo mnou trochu zasiahol obranca, napokon som dobre trafil pod brvno. Pred druhým gólom som videl, že letí dlhá lopta, počkal som na obrancu, ako cúval. Vyskočil som tesne nad neho a snažil som sa hlavičkovať krížne, čo je pre brankára najťažšie.“

Na ihrisku vládli silné emócie, ktoré na konci vybuchli do víťaznej radosti belasých. Hráči si po stretnutí spoločne s fanúšikmi vychutnali aj tradičnú ďakovačku „vstaňte keď ste belasí.“ „Je to niečo nádherné vyhrať v derby takýmto rozdielom. Sme radi, že fanúšikovia prišli v takom hojnom počte a že sme im to okorenili tromi bodmi a štyrmi gólmi. Ďakujeme im veľmi pekne za návštevu,“ pokračoval A. Zreľák.

V ofenzívnej formácii belasých najvyššie operovali Adam Zreľák s Róbertom Vittekom, výrazne ich podporovali František Kubík a Nermin Crnkič. „Na tréningu sme si cvičili súhru v útoku. Tréner nám prízvukoval taktiku, hovoril, že máme hrať agresívne a kolmo. Ja s Robom Vittekom sme dostávali dobré lopty od Nermina a Fera. Myslím si, že nám to vpredu klapalo a pre celý tím je výborné, že sme štyrikrát skórovali,“ vyhlásil útočník, ktorý v tejto sezóne zaznamenal vo všetkých súťažiach dvanásť gólov.

Do konca ligovej súťaže zostáva päť kôl. Belasí sa najbližšie doma predstavia už v nedeľu o 20.00, keď privítajú o záchranu bojujúcu Skalicu. „Za päť zápasov sa môže stať čokoľvek. My stále veríme, verili sme, aj keď sme na Trenčín strácali deväť bodov. Teraz je strata šesťbodová a hráme s nimi ešte doma. V nedeľu nenecháme nič na náhodu, nemôžeme podceniť žiadny tím bez ohľadu na tabuľkové postavenie. Ideme si za svojím cieľom a chceme to potvrdiť aj proti Skalici,“ uzavrel slovenský mládežnícky reprezentant.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.