Úvod Správy Výborný futbal vo výbornej atmosfére

Výborný futbal vo výbornej atmosfére

„Pred zápasom sme si povedali, že chceme na Trnavu vyletieť a to sa nám aj podarilo," hovorí Róbert Vittek.

Derby je vždy veľkým futbalovým sviatkom, no v stredu to bol skutočne skvostný podvečer. Na hru Slovana sa bola radosť pozerať. Všetko odštartoval rýchly gól v piatej minúte, belasí však Trnavu „dusili“ počas celých 90 minút a dva zásahy Róberta Vitteka i Adama Zreľáka boli krásnym vyvrcholením vydareného zápasu.

„Myslím si, že tento zápas sa musel páčiť nielen mne, ale aj fanúšikom, ktorí ho videli. Padlo päť gólov, hral sa atraktívny futbal a aj atmosféra bola výborná,“ spokojne zhodnotil duel s veľkým rivalom Róbert Vittek.

Kapitána Slovana okrem gólov tešila najviac práve futbalová atmosféra na Pasienkoch. „Za dva góly som veľmi vďačný, ešte väčšiu radosť mám, samozrejme, z troch bodov. Pri prvom góle sme dobre napádali rozohrávku súpera, obranca sa pošmykol a ja som to využil. Druhému gólu predchádzal skvelý center Feriho Kubíka, mne už stačilo trafiť loptu dobre hlavou. Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí si našli cestu na štadión. Či už našim, ale aj trnavským. Na ihrisku ich bolo cítiť a atmosféra bola výborná. Prišlo viac ľudí, než ako sme zvyknutí a hralo sa nám pred nimi výborne. Takto by to malo vyzerať stále, ja osobne by som si to veľmi prial,“ vyhlásil najlepší reprezentačný strelec Slovenska v ére samostatnosti.

Do svojich klubových štatistík pridal góly s poradovým číslom deväť a desať v tejto ligovej sezóne. O naháňaní lídrov v rebríčku kanonierov však veľmi neuvažuje. „Nad týmito vecami sa nepozastavujem. Rozmýšľam nad tým zápasom, ktorý práve hráme. Som rád, že sa mi podarilo skórovať a pomôcť k víťazstvu. Keby som nebol dlho zranený, možno by to bolo s počtom mojich gólov trochu lepšie, ale ja som vďačný za to, čo mi tam padlo,“ poznamenal líder našej kabíny.

Slovanistom sa proti Trnave do bodky podarilo naplniť to, čo si želali. Vydarený vstup do oboch polčasov podporený aj gólovo úplne paralyzoval prípadný odpor súpera. „Pred zápasom sme si povedali, že chceme na Trnavu vyletieť a to sa nám aj podarilo. Využili sme zaváhania súpera a padli nám rýchle góly. Podľa mňa sme však súpera k chybám prinútili našou aktívnou hrou. Potom sa nám už hralo ľahšie. Od začiatku do konca sme si vytvárali šance a hrali sme dobrý kombinačný futbal.  Príležitosti mala aj Trnava, Jano Mucha nás však podržal, veď na to tam je. Ako odchovanec Slovana sa na to pozerám ešte trochu inak, Trnava je totiž večný rival a takéto víťazstvo veľmi teší" chváli tímový výkon Róbert Vittek.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.