Úvod Správy Držali krok s adeptom na postup

Držali krok s adeptom na postup

Trénera Jána Kozáka ml. i obrancu Christiána Kurčíka teší, že juniorka Slovana herne stačila silným Košiciam a siahala aj na bodový zisk.

Juniori Slovana Bratislava zatiaľ v troch kolách nadstavbovej časti o postup do Fortuna ligy nezískali ani bod. Nastúpili však proti aktuálne trom najlepším mužstvám súťaže a výkonmi nesklamali. Výsledkovo najlepšie vyznel nedeľný duel s VSS Košice, ktorý dlho spel k deľbe bodov. Belasí napokon súperovi, ktorý nedávno v pohári poriadne trápil Trenčín, podľahli 1:2. V ich tábore však pri hodnotení prevládali pozitíva. 

 

Ján Kozák ml.: Chlapci išli na 120 percent

Zápas s Košicami predchádzal podvečernému stretnutiu A-tímu v Senici, čo sa odzrkadlilo na základnej zostave. „Nastúpili aj chlapci, ktorí dlhšie nehrali. Na lavičke sme mali troch dorastencov, ktorí v sobotu absolvovali svoj majstrovský zápas v Košiciach,“ skonštatoval Ján Kozák ml. Zo stabilnej zostavy juniorky cestovali do Senice Adrián Kopičár a Kevin Kele. Naopak, zo širšieho kádra A-mužstva nastúpili proti Košiciam len Dominik Greif a Moise Adilehou.

Belasí sa na postupového ašpiranta veľmi dobre pripravili. Až do vedúceho gólu Košičanov nepustili prakticky ani do jednej vyloženej šance. „Chceli sme byť dôslední v obrane. Chlapci to splnili a všetci išli na 120 percent. Priebeh bol podľa našich predstáv, Košice sme do prvého gólu k ničomu nepustili. Škoda  nevyužitej príležitosti Viktora Miklósa za stavu 0:0, vývoj potom mohol byť iný. Môžem však byť spokojný, chalani to doslova odjazdili a poriadne potrápili Košice, ktoré osobne považujem za jedno z najlepších mužstiev v lige,“  zhodnotil zápas bývalý slovenský reprezentant.

Za stavu 0:2 sa zdalo, že skúsení hostia si náskok postrážia a dokráčajú k trom bodom. Po rohovom kope sa však presadil Moise Adilehou a razom bola na svete dráma. Belasým v závere nechýbalo veľa, aby vybojovali cenný bod. „Boli tam z našej strany príležitosti, chýbalo trochu šťastia. Potešilo ma, že chalani aj za nepriaznivého stavu zabrali a ešte stretnutie zdramatizovali,“ povedal J. Kozák ml.

Do hry postupne z lavičky zasiahli všetci traja dorastenci – Marek Rigo, Dávid Hrnčár a Oliver Morócz. Dávid Hrnčár mohol v nadstavenom čase vyrovnať, svoj pokus spoza šestnástky však namieril vedľa ľavej žrde. „Dorastenci hru oživili. Videli, aké sú zápasy v mužskej súťaži a verím, že je to pre nich plus do budúcnosti,“ uzavrel syn reprezentačného trénera.

 

Christián Kurčík: Držali sme s nimi krok

Pevné miesto v základnej zostave získal na kraji obrany Christián Kurčík, ktorý po zápase hľadal príčiny tesnej prehry. „V prvom polčase sme boli Košiciam vyrovnaným súperom. O našej prehre rozhodli nešťastné góly, prvý z dorážky a druhý z penalty. Potom sme snažili so zápasom niečo urobiť, dokázali sme však len znížiť. Kľúčový bol prvý gól a skúsenosti Košíc,“ myslí si 18-ročný rodák z Bratislavy. 

Slovanisti síce v nadstavbe nezískali ani bod, zápasy proti náročným súperom sú však pre nich dobrou futbalovou školou. Pozitívny výkonnostný trend naznačil aj duel s Košicami. „Je potešiteľné, že sme s nimi dnes držali krok. Do každého zápasu vstupujeme naplno bez ohľadu na súpera, teraz sa nám však nedarilo v koncovke. Verím, že v ďalších stretnutiach budeme už aj bodovať,“ dodal odchovanec belasých.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.