Úvod Správy Vo vyrovnanom zápase radosť favorita súťaže

Vo vyrovnanom zápase radosť favorita súťaže

Juniori Slovana Bratislava podľahli VSS Košice 1:2. Všetky tri góly padli v druhom polčase, na dva presné zásahy Jurča odpovedal Adilehou.

Belasí odohrali proti jednému z adeptov na postup do najvyššej súťaže vyrovnaný zápas. Stretnutie neprinieslo veľa gólových príležitostí a diváci čakali na góly až do druhého polčasu. Za hostí otvoril skóre dorážkou zblízka Jurčo, rovnaký hráč potom zvýšil náskok Košíc z pokutového kopu. Slovanisti ešte kontrovali gólom Adilehoua a v závere sa snažili vybojovať aspoň bod. Skúsenejší hostia si tesný náskok postrážili.

V slnečnom jarnom počasí s občasnými poryvmi vetra mohli hostia otvoriť skóre už v úvodnej minúte. Mukendi bol na konci rýchlej košickej akcie po pravej strane, Adilehou zrazil jeho pokus spred Greifa na roh. Slovanisti, ktorí nastúpili v omladenej zostave s tromi dorastencami na lavičke náhradníkov, sa zameriavali hlavne na pozornú defenzívu. V 14. min belasí prvý raz pohrozili, Tichý a po ňom ani Kurčík však z pravej strany neprepálili košický obranný val. Z protiútoku hlavičkoval v páde nebezpečne Mukendi, Greif bol na čiare pripravený a loptu pokryl. O dve minúty Greif boxoval loptu po košickom centri, veľmi tvrdo ho však zasiahol hosťujúci Mukendi. Hra pokračovala a práve Mukendi mieril nožničkami zvnútra šestnástky nad.  Vzrušujúcich okamihov potom ubudlo, mužstvá bojovali najmä o stred ihriska a diváci sledovali množstvo osobných súbojov. O niečo aktívnejší hostia si vypracovali príležitosť až v 41. min, Konnsimbal zblízka vystrelil vedľa. 

Na začiatku druhého dejstva skúšal šťastie z 30 metrov Majerčák, defenzívny stredopoliar Slovana však mieril po zemi vedľa. Belasí naďalej veľmi dobre pracovali v defenzíve a nepúšťali hostí do koncovky. Košičania ohrozili Greifa až po hodine hry, Jurčov volej zo 62. min brankárovi Slovana nenarobil veľa starostí. Naši mladíci sa mohli v 64. min ujať vedenia. Po rýchlom protiútoku postupoval sám na bránu Miklós, z mikrosúboja vzišiel víťazne brankár Ružinský. Napínavá fáza hry pokračovala, Takáč v 65. min vyslal tiahlu strelu z 25 metrov a len tesne minul pravý horný roh domácej brány. V 67. min Mukendiho hlavičku z päťky vytiahol Greif bravúrne na brvno, Jurčo však na zadnej žrdi dorazil hlavou do siete a poslal Košice do vedenia. Slovanisti na inkasovaný gól odpovedali zvýšenou aktivitou. Po štandardnej situácii zakončoval v 76. min na zadnej žrdi Adilehou, brankár hostí s námahou vyrazil. V 78. min si Košičania vytvorili tlak v našej šestnástke a Adilehou zastavil prenikajúceho Janiča. Rozhodca ukázal na biely bod, loptu si postavil Jurčo a strelou k pravej žrdi zvýšil náskok hostí. Belasí sa nevzdávali, Miklós v 81. min centroval z ostrého uhla k bližšej žrdi a Ružinský odvracal na roh. Po následnom rohovom kope a centri na zadnú žrď sa zblízka presadil Moise Adilehou, ktorý znížil na 1:2. Pri záverečnom nápore Slovana si v 88. min zbehol na dlhú loptu od Saba vpredu Petreje, brankár hostí bol však pri lopte skôr a zasiahol. Vyrovnanie mal v nadstavenom čase na hlave Adilehou, ktorý zakončil sám z päťky tesne nad bránu. Poslednú šancu Slovana mal striedajúci Hrnčár, z 20 metrov namieril tesne vedľa ľavej žrde.

 

ŠK Slovan Bratislava juniori – FC VSS Košice 1:2 (0:0)

Góly: 82. Adilehou - 67., 79. Jurčo (druhý z 11 m)

Žlté karty: 44. Sabo, 55. Kurčík, 73. Majerčák, 85. Molnár - 34. Konnsimbal, 54. Šinglár

Rozhodovali: Ochotnický – Barenčík, Štrbo

Návšteva: 178 divákov

Slovan juniori: Greif – Kurčík, Adilehou, Molnár, Andrejko – Majerčák (82. Hrnčár), Sabo – Tichý (75. Rigo), Malý, Miklós (86. Morócz) - Petreje

Košice: Ružinský – Tóth, Jonec, Šinglár, Morgan – Konnsimbal (46. Jurčo), Drame (46. Dimun) - Takáč, Karaš (87. Gáll), Janič - Mukendi

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.