Úvod Správy Favorit rozhodol v prvom polčase

Favorit rozhodol v prvom polčase

Juniori Slovana Bratislava prehrali v zápase druhého kola nadstavbovej skupiny o postup do Fortuna ligy na ihrisku favorizovaného Prešova 0:2

Slovanisti cestovali na východ s cieľom potrápiť bývalého účastníka najvyššej súťaže, ktorý má v tomto ročníku postupové ambície. Prešov potvrdil kvalitu, zápas rozhodol dvoma presnými zásahmi v prvom polčase a posunul sa na prvé miesto tabuľky. Belasí však herne výraznejšie nezaostali a výkonom proti silnému súperovi nesklamali.

Na ihrisko vybehla pozmenená základná jedenástka, v ktorej dostali od začiatku príležitosť Martin Petreje a Ján Andrejko. Z tradičnej jarnej zostavy vypadol Samuel Šefčík, ktorý si v sobotu odbil ligový debut za A-mužstvo.

Prešov začal podľa očakávania úvodným náporom. Domáci sa snažili ofenzívnou aktivitou zaskočiť našich mladíkov, tí však veľmi dobre vykrývali priestor pred pokutovým územím a odvracali náznaky príležitostí. Po dvadsiatich minútach sa hra vyrovnala, na Prešovčanov platila defenzívnejšia taktika, ktorú zvolilo trénerské duo Kozák ml. – Jančula. Až v 29. min sa domáci dostali šestnástky, lopta sa nešťastne poodrážala a napriek početnej prevahe hráčov Slovana skončila na kopačke Macka, ktorý z vyloženej pozície prekonal Greifa. Slovanisti sa po góle snažili odpovedať, ale ich akcie neprinášali väčšie ohrozenie pre brankára Taliana. V 41. min ukázal rozhodca po páde hráča Prešova v pokutovom území na biely bod, Jacko penaltu bez problémov premenil a upravil na polčasových 2:0.

V druhom dejstve sa belasí snažili duel zdramatizovať. Na ihrisko postupne vybehli ofenzívne ladení Tichý i Miklós, no ani oni nedokázali prekonať jednu z najlepších defenzív v súťaži. Naši mladíci si vypracovali niekoľko náznakov príležitostí, Talian však držal čisté konto. Prešov sa po prestávke zameral aj na obranu a už výraznejšie neohrozil Greifa. Zápas tak doplynul do konečného výsledku 2:0. Diváci videli minimum šancí, hrozby prichádzali hlavne zo štandardných situácií. V prospech Prešova rozhodli najmä väčšie skúsenosti a lepší vstup v podobe dvoch gólov z prvého dejstva.

Juniorka Slovana zostala v tabuľke nadstavby na 12. priečke, so ziskom 27 bodov. Najbližšie sa belasí predstavia v domácom prostredí na štadióne v Prievoze, kde v nedeľu 17. apríla od 10:30 h vyzvú VSS Košice.

 

1. FC Tatran Prešov – ŠK Slovan Bratislava juniori 2:0 (2:0)

Góly: 29. Macko, 41. P. Jacko (z 11 m)

Žlté karty: 85. D. Jacko – 13. Kurčík, 40. Gonzalez, 73. Molnár, 86. Lády

Rozhodovali: Ihring – Žákech, Sluk

Návšteva: 558 divákov

Prešov: Talian – Bujňák, Petko, P. Jacko, Macko (46. D. Jacko), Dzurík, Katona, Keresteš, Hadžič (81. Tubonemi), Hruška (75. Micherda), Bartek

Slovan juniori: Greif – Lády, Adilehou, Laczkó, Kurčík – Kopičár, Andrejko (65. Molnár) – Malý, Sabo, Gonzalez (76. Miklós) – Petreje (73. Tichý)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.