Úvod Správy Prvé semifinále bez gólov

Prvé semifinále bez gólov

Prvé semifinále Slovnaft Cupu medzi Slovanom a Žilinou skončilo bezgólovou remízou.

 V prvom semifinálovom stretnutí Slovnaft Cup-u medzi ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina diváci gól nevideli, mužstvá sa rozišli bezgólovou remízou 0:0.

 Belasí sa dostali do zakončenia už v siedmej minúte, keď sa do lopty oprel Milinkovič, ktorého ranu Volešák umne pokryl. Hneď na to pálil Zreľák, ktorý rozozvučal konštrukciu bránky MŠK nie veľmi vydarenou strelou v záklone. Ten istý hráč sa do šance dostal aj o minútu neskôr. Obrana Slovana ho vysunula do úniku, Volešák ale zasiahol ako prvý. Koncert zahodených šancí za prvý tucet minút zakončil Savičevič ranou tesne nad. Nasledovali mierne hluché minúty, ktoré prerušila akcia hostí v 23. min. Paurovo zakončenie našťastie stihol zblokovať Sekulič a všetko definitívne vyriešil Mucha. O štyri minúty neskôr preletel Michlíkov roh cez celú šestnástku a takmer zaskočil nášho brankára, ktorý na loptu nedočiahol. V 35. min opäť udrel Slovan. Podaného ľahučký center skončil na hlave padajúceho Kubíka, nanešťastie náš zakončovateľ mieril privysoko. V závere prvého polčasu mali veľkú šancu na skórovanie hostia zo Žiliny vďaka Mazáňovi. Ten zoči-voči Muchovi vyslal delovku smerujúcu tesne vedľa rohu našej bránky. V 45. min takmer stihol Milinkovičovu strelu sklepnúť do bránky Zreľák, nevyšiel mu ale krok a lopta presvišťala iba tesne vedľa.

Po zmene strán dostal peknú prihrávku do malého vápna hosťujúci Michlík. Vo vyloženej príležitosti sa do lopty neoprel dosť razantne a pre Muchu bolo malinou skryť ju vo svojim náručí. O tri minúty neskôr sa otvorila cesta do útoku pre Kubíka. Namiesto strely, či priamočiarej akcie však volil zložitú prihrávku, ktorú Žilinčania vystihli. Slovan si vytvoril ďalšiu príležitosť v 52. min, keď center z priameho kopu letel medzi štvoricu hráčov, lopta sa ale aj za prispenia hostí dostala len mimo priestor žilinskej svätyne. Obrovskú šancu spálili slovanisti v 56. min. Vtedy sa dostali do prečíslenia vďaka práci Crkniča, ktorý následne vyzval na strelu Milinkoviča. Náš kapitán ale nebol v ideálnej pozícii a krížnou strelou nemieril presne. Hneď na to letela skvelá lopta na hlavu Zreľáka, ktorý zakončil tesne nad. V 60. min využil Milinkovič protiútok po rohu hostí. Loptu ťahal priamočiaro na Volešáka, ale tiesnený posledným obrancom Žiliny nemieril po zemi iba do stredu bránky a jeho pokus chýbala aj razancia. O desať minút neskôr Podaného prihrávka našla Zreľáka azda päť metrov od bránky, pred zakončením ho ale odzbrojila obrana Žiliny. Následný Paurov únik sa tiež skončil iba rohovým kopom. Nastávajúce minúty priniesli útoky na jednej i druhej strane, ale bez koncovky, a tak si mohli obaja gólmani na chvíľu vydýchnuť. V 80. min prenikol cez obranu hostí Kubík a zdalo sa, že ho obrana hostí zastavila vo vlastnej šestnástke nedovolene, avšak píšťalka hlavného arbitra zostala nemá. O dve minúty neskôr predviedli belasí krásnu výmenu lôpt, na konci akcie stál Crnkič zakončujúci spoza obrancu, Volešák ale s týmto zakončením veľa práce nemal. V závere stretnutia si Slovan vypracoval obrovský tlak, ktorý vyústil v sériu rohových kopov a veľkých príležitostí. Lopta lietala okolo bránky hostí, ale ani jeden pokus sa belasým nepodarilo doviesť do gólového záveru. Mužstvá sa tak rozišli za bezgólového stavu.

 ŠK Slovan Bratislava – MŠK Žilina 0:0

 Žltá karta: 80. Káčer

 Zostavy:

 Domáci: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný – Scott, de Kamps – Milinkovič, Savičevič (43. Crnkič), Kubík (85. Oršula) – Zreľák

Hostia: Volešák – Švejdík, Vavro, Králik, Mabouka – Diaz, Pečovský (76. Káčer), Mazáň – Špalek, Paur, Michlík (87. Škvarka)

 Rozhodovali: P. Hrčka – Balko, D. Hrčka

Divákov: 1089

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.