Úvod Správy V pohárovom semifinále proti Žiline

V pohárovom semifinále proti Žiline

Už v utorok štartujú semifinálové boje o postup do finále Slovnaft Cupu. Začíname na Pasienkoch.

Po náročnom šlágri na dunajskostredskej pôde nie je času na oddych veľa. Už v utorok 5. apríla si totiž zmeriame sily s tradičným rivalom zo Žiliny, s ktorým sa v semifinálovom dvojsúboji pobijeme o postup do vytúženého finále našej pohárovej súťaže.

Prvý duel sa odohrá na Pasienkoch a úvodný výkop je na programe o 18:30. Po Fatrane Vavrín, ŠK Vinica, FC Nitra, Dolnej Žďani a FK Senica je teda na slovanistov pripravená šiesta pohárová prekážka. Ako už bolo zmienené, semifinále sa hrá na dva víťazné duely. 

Cesta Žilinčanov medzi elitnú štvorku pohárovej súťaže bola doposiaľ vskutku malebná, a preto čakajú na slovanistov hneď dve vzájomne prepojené výzvy. MŠK totiž v doterajších piatich súbojoch ani raz neinkasoval a vo všetkých prípadoch postúpil aspoň s trojgólovým náskokom. 

V druhom kole Žilinčania s deväťgólovým prehľadom vymazali z pohárovej mapy ŠK Strážske, nasledovala štvorgólová eliminácia druholigového Tatrana L. Mikuláš. Ani ambiciózne Borčice, ktoré sa snažia o postup do Fortuna ligy s kádrom nabitým bývalými hviezdami najvyššej súťaže nenarobili Žiline väčšie problémy. Z hry odstúpili po porážke 0:3. Ešte menej starostí mala Žilina v piatom kole pohára proti TJ Vyšné Opátske. Päťgólová sprcha zmarila nádeje tohto vyzývateľa na dobrý výsledok. Naposledy si Žilinčania zmerali sily s DAC Dunajská Streda a aj tento súper sa musel skloniť po výprasku 3:0 v prospech MŠK.

Z už uvedeného vyplýva, že omladenému žilinskému kádru to v pohári zatiaľ ide omnoho lepšie ako v najvyššej súťaži. V nej sa MŠK drží na priebežnej piatej priečke, pričom z posledných piatich stretnutí vyhral iba raz a raz remizoval. V dlhodobej súťaži máme v aktuálnej sezóne s týmto súperom vyrovnanú bilanciu 1:1.

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.