Úvod Správy V napätom súboji dvojgólový triumf Slovana

V napätom súboji dvojgólový triumf Slovana

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v divokej dunajskostredskej atmosfére 2:0.

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil vo vybičovanom stretnutí proti DAC Dunajská Streda 2:0. O presné zásahy belasých sa postarali Savičevič a Milinkovič z pokutových kopov.

Stretnutie sa od začiatku hralo v búrlivej atmosfére, a tak niet divu, že aj na ihrisku to bolo priadne vybičované. V priebehu prvej dvadsaťminútovky tak hneď dvaja hráči videli napomenutie žltou kartou, no výraznejšie gólové príležitosti sa ani na jednej strane nezrodili. Najzaujímavejšou udalosťou bola zrejme strela Dielnu z veľkej vzdialenosti v 15. min, no tá letela iba vysoko nad. V 24. min pohrozili aj domáci nastrelenou loptu na teč, avšak Mucha ju bez problémov schoval do svojho náručia. O šesť minút neskôr našiel Savičevič hlavu Dielnu v dobrej pozícii, zakončenie nášho legionára ale opäť mierilo iba nad. V 36. min sa pochlapil Sarr a z voleja asi z dvadsiatich metrov pekne zatočil loptu smerom pod Muchovo brvno. Náš gólman bol ale pozorný a s týmto nebezpečenstvom si poradil. Hneď na to ohrozil nášho brankára aj Pačinda. V 39. min však prišiel moment, ktorý výrazne ovplyvnil celý ďalší priebeh súboja. Savičevič bol v prieniku do šestnástky atakovaný nedovolene a rozhodca ukázal na biely bod. Ten istý hráč sa ujal aj zahrania pokutového kopu a nemýlil sa – 0:1.

Po zmene strán ohrozili domáci našu bránku prudkou strelou Pačindu, lopta ale našťastie mierila tesne nad. DAC bola aktívna aj ďalej a v priebehu 57. min si vypracovala dva nebezpečné rohové kopy za sebou, naša obrana však zostala pozorná. Veľkú príležitosť hneď vzápätí spálil Zreľák. Ľahučké priťuknutie od Savičeviča tesne pred Tujvela síce stihol dobehnúť, brankár domácich ale včas vybehol a sklzom situáciu vyriešil. V 70. min zaujala delovka Kubíka, ktorá však mierila nepresne, hneď na to pálil z dobrej pozície ten istý hráč po Milinkovičovom vysunutí. Tentoraz to bol brankár DAC, kto situáciu v poslednom okamihu zachránil končekmi prstov. Domáci sa ale z chýb vo vlastnom pokutovom území nepoučili. V 81. min zahral rukou Ergi pred vlastným brankárom a rozhodca ukázal na biely bod druhý raz v zápase. Tentoraz sa do lopty oprel Milinkovič a opäť bol výsledok rovnaký – 0:2 pre Slovan. Do záveru sa už nič rozhodujúce neudialo, a tak si Slovan odniesol z horúcej dunajskostredskej pôdy cenné tri body.

DAC Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:1)

Góly: 39. Savičevič, 82. Milinkovič ( oba z pokutového kopu)

Žlté karty: 6. Szarka, 40. Sarr – 16. de Kamps, 53. Dielna

Zostavy:

Domáci: Tujvel - Brašeň, Michalík, Egri, Davis - Polievka, Huk, Ľupták, Pačinda – Sarr (67. Horváth), Szarka (24. Stephens)

Hostia: Mucha - Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Dielna (55. Podaný) - de Kamps (55. Scott), Simovič - Kubík, Savičevič, Crnkič (69. Milinkovič) - Zreľák

Rozhodovali: Kráľovič – Hancko, Bobko

Divákov:

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.