Úvod Správy Tri góly a tretia remíza na sústredení v Turecku + zostrih

Tri góly a tretia remíza na sústredení v Turecku + zostrih

ŠK Slovan Bratislava remizoval s dánskym Aalborg BK 3:3.

ŠK Slovan Bratislava remizoval s popredným dánskym súperom Aalborg BK 3:3. O góly Slovana sa postarali Kubík, Priskin a Saláta.

Slovanu sa podarilo vstúpiť do zápasu naozaj výborne. Už v desiatej minúte sme sa mohli tešiť, keď sa do úniku dostal Kubík a prudkou ranou poslal loptu za brankára Christensena – 1:0. Hneď na to mohli belasí svoj náskok dokonca ešte zvýšiť. Po rohovom kope sa k zakončeniu dostal Zreľák, ktorého hlavička letela tesne vedľa. Slovanisti hrali v týchto fázach hry výborne a produkovali i ďalšie šance. Ani Savičevič, ani Milinkovič ale dánskeho brankára neohrozili gólovo. To sa nám vypomstilo v 29. min, keď Enevoldsenovo zakončenie našlo cestu za Muchov chrbát a bolo vyrovnané – 1:1. Slovan nezložil zbrane a húževnato sa tlačil do útoku. Z neľahkej pozície skúšal v 31. min ranu Kubík a nebol ďaleko od prekvapenia, avšak brankár súpera zasahovať nemusel. Ten istý hráč sa dostal v 38. min do ešte väčšej príležitosti, keď zakončoval už z dobrej pozície, no Christensen bol pozorný. V závere polčasu zahasil Mucha dve ďalekonosné strely súpera a tímy šli do šatní za jednogólovej remízy.

Po zmene strán sa tlačil dopredu o čosi viac náš súper, ale defenzíva na čele s Jánom Muchom výborne odolávala. Práve naopak, vyrazili sme i do protiútokov a hoci v 52. min ešte Milinkovič svojou strelou neuspel, o dve minúty neskôr už bol úspešný Tamás Priskin, ktorý navrátil vedenie belasým – 2:1. Radosť ale netrvala dlho, pretože Würtz už o štyri minúty svojou ranou vyrovnal a stretnutie sa mohlo začať odznova. Táto desaťminútovka ale bola na góly plodná a Slovan ukázal svoju silu. V 62. min si Kornel Saláta vynikajúco nabehol na centrovanú loptu a hlavou ju usmernil do siete súpera, čím po tretí raz prinavrátil vedenie na naše kopačky. Netrvalo dlho a zvýšiť mohol Vittek, ktorého v poslednej chvíli zneškodnila defenzíva súpera. Súper svoju húževnatosť potvrdil v 76. min, keď sa do lopty oprel Bassgog a z výbornej pozície v šestnástke proti Muchovi nezaváhal – 3:3. Netrvalo dlho a Dáni mohli ísť dokonca do vedenia, avšak sľubne sa rodiacu situáciu dokázal skorým vybehnutím v 80. min zachrániť Mucha. Ešte v závere skúšali hráči súpera vyskúšať pozornosť nášho brankára, ale ani Bassogog, ani Jönsson neboli úspešní. Zrodila sa tak tretia remíza Slovana na sústredení v Turecku, tentoraz so skóre 3:3.

ŠK Slovan Bratislava - Aalborg BK 3:3 (1:1) zostrih zo zápasu TU

Góly: 10. Kubík, 54. Priskin, 62. Saláta – 29. Enevoldsen, 58. Würtz, 76. Bassgog

Zostavy:

Slovan: Mucha – Kotula (92. Laczkó), Saláta (78. Kopičár), Sekulič, Zreľák - Simovič, Scott (65. Abdilehou) - Milinkovič, Savičevič (55. Vittek), Kubík (86. Šefčík) - Priskin

Aalborg: Christensen – Kristensen, Augustinussen, Pedersen, Rokkedal, Thrane, Würtz, Risgård, Thomsen, Enevoldsen, Spalvis

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.