Úvod Správy Ivan Kmotrík ml.: Prioritou kvalita, nie kvantita

Ivan Kmotrík ml.: Prioritou kvalita, nie kvantita

V zimnom prestupovom období nastanú v A-mužstve Slovana zmeny.

Počas zimnej prestávky dôjde v kádri ŠK Slovan Bratislava k niekoľkým zmenám. Niektorým hráčom prvého mužstva sa končí zmluva, iní nefigurujú v dlhodobých plánoch Slovana.

Vedenie klubu po skončení jesennej časti sezóny komplexne zhodnotilo výsledky a výkony A-mužstva a aj na základe tejto analýzy rozhodlo o prvých zmenách v kádri. „Ako som už v minulosti viackrát spomenul, chceme vybudovať silné mužstvo, ktoré bude konkurencieschopné aj na európskej scéne. S niektorými hráčmi v našej dlhodobej stratégii nerátame a bolo by stratou času pre obe strany, aby u nás pokračovali ďalej. Slovan Bratislava preto v jarnej časti už nepočíta so službami Erika Čikoša, Dávida Hudáka, Nicolasa Gorosita, Lestera Peltiera, Patrika Saba, Timoteja Záhumenského a Samuela Štefánika. Všetci títo hráči boli zaradení na transferovú listinu. Trojici mladých hráčov Filip Ďuriš, Lukáš Gašparovič, Róbert Matejka, ktorí sú členmi širšieho kádra A-mužstva, resp. juniorky, by sme v prípade záujmu umožnili hosťovanie, aby mohli získať potrebnú hernú prax. Títo hráči majú šancu presvedčiť nás o svojich schopnostiach a môžu zabojovať o svoju budúcnosť v Slovane. Evidujeme záujem o hosťovanie brankára Martina Krnáča. Po zvážení všetkých pre a proti sa rozhodneme, či ho uvoľníme,“ povedal viceprezident a člen predstavenstva ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml.

Viacerí zo spomenutých futbalistov odohrali v belasom drese mnoho výborných zápasov, pre náš klub boli prínosom nielen svojím futbalovým umením, ale aj po ľudskej stránke a nemalou mierou sa zaslúžili o úspechy Slovana v posledných rokoch. Jedným z nich je nepochybne Erik Čikoš. Nielen s ním sa aj podľa slov Ivana Kmotríka ml. rozíde Slovan v dobrom: „Hráčom, ktorí od nás odchádzajú, ďakujem za všetko, čo pre Slovan spravili a želám im len to najlepšie v ďalšej kariére. Čo sa týka Erika, nedohodli sme sa na podmienkach kontraktu. Jeho výkonnosť nebola natoľko stabilná, aby sme boli stopercentne presvedčení o jeho trvalejšej budúcnosti v Slovane. Ponúkli sme mu z nášho pohľadu primeraný kontrakt, ale naše predstavy sa nezhodovali. Aj napriek tomu by som chcel Erikovi veľmi pekne poďakovať za úspešné roky v Slovane, prístup na vysokej úrovni a všetku prácu, ktorú pre klub odviedol. Taktiež mu želám všetko dobré v športovom i osobnom budúcnosti.“

Samozrejme, počas zimného prestupového obdobia nedôjde len k transferom smerom z klubu. Vedenie Slovana využíva prestupový trh aj na skvalitnenie kádra. „Z tohto pohľadu teraz nastáva pre klub najdôležitejšie obdobie. Po odchodoch musí prísť aj posilnenie kádra. Chceme bojovať o double, na čo potrebujeme tých správnych futbalistov. Vytypovaných máme viacero hráčov, s niektorými sme vo fáze finálnych rokovaní. Už čoskoro by sa mal k mužstvu pripojiť jeden nový hráč, s ktorým sme dohodnutí na podmienkach. Od podpisu zmluvy nás delí iba lekárska prehliadka, ktorú by mal podstúpiť 7. januára. Ďalšie transfery sú v štádiu riešenia. O podmienkach rokujeme s ďalšou dvojicou futbalistov. Ich výkonnosť si ešte chceme otestovať v príprave a následne sa rozhodneme o ich prípadnom angažovaní,“ priblížil plány viceprezident Slovana.

Pred odchodom na dovolenky absolvovali slovanisti ešte fyzické testy. Zimnú prípravu začnú belasí 7. januára už s vystuženým kádrom. Zmien môže byť viac. „Uvidíme, čo prinesie prestupové obdobie, ktoré je u nás až vo februári. Na odchody a príchody teda ešte bude dostatok času. Bol by som nerád, keby sme transfery robili v zhone. Každý nový futbalista, ktorý k nám prichádza, prešiel dôkladnou analýzou, aby sme boli schopní eliminovať možné riziko angažovania typologicky alebo osobnostne nesprávnych hráčov. To, aké posily k nám napokon prídu, závisí aj od toho, kto nás opustí. V prípade výraznejšieho odchodu hráčov treba mužstvo aj viac doplniť. Bol by som rád, ak by sa nám podarilo dotiahnuť do úspešného konca akvizície aspoň troch-štyroch hráčov. Vieme, kde potrebujeme mužstvo vystužiť, určite však nepôjdeme po kvantite na úkor kvality. Pre nás je dôležité predovšetkým to, aby nové posily boli pre náš tím prínosom a posunuli ho na vyššiu úroveň. Ak by sme teraz nezískali toho správneho hráča, radšej budeme hľadať dočasné riešenie formou hosťovania a budeme pripravovať kvalitné prestupy na letné obdobie,“ dodal Ivan Kmotrík ml.

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.