Úvod Správy Šesťgólová nádielka a výborná atmosféra

Šesťgólová nádielka a výborná atmosféra

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v oživenom tradičnom mestskom derby nad Interom Bratislava 6:0.

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v oživenom tradičnom mestskom derby nad Interom Bratislava 6:0. V prvom polčase sa presadil Oršula, Gorosito, Ďuriš a Jablonský. Po zmene strán sa presadil aj Soumah a Kubík.

Slovan dal najavo, kto bude pánom na ihrisku hneď na začiatku. Ubehlo iba pár sekúnd a z veľkej diaľky napálil loptu do siete Interu parádnou ranou Filip Oršula. Prešlo iba sedem minút a Mészárosom centrovanú loptu dokázal vo výskoku pekne umiestniť Gorosito za chrbát už bezmocného Lučiča. Slovan za výbornej diváckej kulisy vytvorenej oboma tábormi mal aj naďalej jasne navrch. V jedenástej minúte mohol zvýšiť na trojgólový rozdiel Mészáros po zaváhaní domáceho gólmana, následne zachránil pred Ďurišovým zakončením na bránkovej čiare istý gól Szabo. V 20. min nepremenil Sokol hlavou veľkú šancu, keď preskočil Gorosita, avšak jeho zakončenie nebolo presné. Naopak, na druhej strane sa hlavou presadil Ďuriš a upravil na 3:0. Inter sa snažil aj naďalej a vytváral si aj zaujímavé príležitosti. V 27. min pred dvojicou dobiedzajúcich útočníkov výborne zakročil Krnáč po nebezpečnom centri Ondríka. O sedem minút neskôr sa na opačnej strane poriadne zapotil Lučič po Gorositovej šikovnej strele zo štandardky. V závere prvého polčasu diváci videli ešte jedno pekné zakončenie a na jeho začiatku nebol nik iný ako Karol Mészáros. Ten našiel dobre postaveného Oršulu, ktorého zakončenie síce bolo zblokované, ale na dorážku Jablonského už bol prikrátky aj brankár Lučič.

Po zmene strán prešiel Slovan okamžite do ofenzívy a už v 50. min sa rozozvučala konštrukcia bránky Interu po pekne mierenej strele Lásika. O desať minút neskôr Kubík prenikal obranou súpera, avšak tá ho zastavila vo vlastnej šestnástke nedovoleným spôsobom. Rozhodca ukázal na biely bod a nariadenú penaltu efektne premenil Soumah padáčikom do stredu bránky – 5:0. Krásnu kombináciu priniesla aj 65. min. Soumah vysunul dlhým centrom nabiehajúceho Kubíka, ten servíroval loptu pre Gašparoviča. Mladučký útočník ale v páde nemohol namieriť presne. Nasledovali dve pološance Interu, a potom opäť udrel Slovan. Po rohovom kope si Anguš zrazil loptu za vlastného brankára a nebyť rýchleho zakročenia posledného obrancu mohol byť rozdiel v skóre opäť vyšší. Gólová nádielka sa ale neskončila. V 77. min prišla chyba obrany Interu a naskytnutú príležitosť nekompromisne premenil na gól Kubík – 6:0. Až do samého záveru sa hral aktívny futbal a na oboch stranách sa bolo na čo pozerať. Vynikli najmä dve príležitosti, ktoré mali nakopačkách v rozmedzí záverečnej päťminútovky Kubík a Simovič, gól z nich na nešťastie nepadol. Slovan teda využil svoju jasnú dominanciu, a preto zaslúžene zvíťazil rozdielom viac ako triedy 6:0.

ŠK Slovan Bratislava – FK Inter Bratislava 6:0 (4:0)


Góly: 1. Oršula, 8. Gorosito, 25. Ďuriš, 41. Jablonský, 62. Soumah (z pokutového kopu), 77. Kubík

Žltá karta: 52. Bačík

Zostavy:

Domáci: Krnáč - Čikoš, Niňaj, Gorosito - Lásik - Mészáros, Gašparovič, Čermák, Jablonský - Oršula, Ďuriš
striedali: Greif - Kubík, Kotula, Soumah, Simovič, Peltier 

Hostia: Lučič (57. Kratochvíl)– Szabo, Prachár (57. Kordoš), Kratochvíl, Kubala, Sokol, Špak, Valovič, Ondrík, Pitra, Bačík

Rozhodovali: Trutz – Roszbeck, Borsányi

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.