Úvod Správy Gorositov gól prehru neodvrátil

Gorositov gól prehru neodvrátil

ŠK Slovan podľahol v príprave rakúskemu klubu LASK Linz 1:2.

ŠK Slovan Bratislava si pripísal druhú prehru v zimnej príprave, v sobotu podľahol vo Schwechate rakúskemu tímu LASK Linz 1:2. O jediný presný zásah belasých sa krásnou strelou z priameho kopu postaral Nicolas Gorosito.

Slovanisti mali v úvode niekoľko náznakov príležitostí, ale Zreľákova hlavička po Kubíkovom prieniku nebola dostatočne umiestnená, Mészárosova prihrávka na Zreľáka zase mierila do ofsajdu. V 11. min sa tak z prvej vážnejšej akcie ujal vedenia Linz. Jeden strelecký pokus bielo-čiernych ešte zastavilo brvno, lopta sa však odrazila priamo pred Vujanoviča, ktorý zblízka pohodlne skóroval. V 20. min mali Rakúšania výhodu priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti a lopta letela len tesne nad Pernišovu bránu. Na druhej strane kontroval strelou spoza šestnástky Jablonský, mieril iba do brankára. Obom tímom komplikoval medzihru silný vietor, šancí na zmenu stavu tak veľa nebolo. Krátko pred prestávkou krásne vypálil Kubík, lenže gólman LASK-u výborne zasiahol a nepripustil vyrovnanie.

V 56. už dvíhal ruky nad hlavu Štefánik. Po Čikošovom prieniku zakončoval z päťky, ale v poslednej chvíli sa do jeho strely hodil jeden z obrancov. O dve minúty zahrával slovenský majster rohový kop, no k lopte sa dostali hráči Linzu a rýchly protiútok dotiahli do úspešného konca – 2:0. V 63. min si loptu na priamy kop postavil netradičný exekútor Gorosito a ponad múr trafil presne k žrdi mimo dosah brankára. To už mali tréneri Slovana pripravené štvornásobné striedanie. V defenzívne stiahli hru na troch obrancov a mladíci vpredu sa snažili o vyrovnanie. V 75. min zakončil obliehanie brány LASK-u nepresnou strelou Jakúbek. V závere sa ešte Bratislavčania dostali do nádejného prečíslenia, lenže Jablonskému nevyšla finálna prihrávka a skóre sa tak už nezmenilo.

„Škoda, že sme nehrali na hlavnom štadióne, ale tréningovom ihrisku, čo ovplyvnilo kvalitu hry. Bolo to bojovné stretnutie. V prvom polčase sme za Linzom zaostali v nasadení a súperovi sme dovolili skórovať. Druhý polčas už bol z našej strany lepší, ale dali sme len jeden gól, ďalšie tri šance sme zahodili. Väčšinu druhého polčasu sme hrali na troch obrancov. Máme niekoľko variantov rozostavení a tieto zápasy nám slúžia aj na to, aby sme si ich vyskúšali,“ povedal tréner Slovana Jozef Chovanec.

 
LASK Linz – ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:0)

Góly: 12. a 58. Vujanovič - 63. Gorosito

ŽK: 81. Gašparovič

Zostava Slovana: Perniš – Kotula (46. Čikoš), Gorosito (65. Niňaj), Saláta, Jablonský – Simovič (46. Lásik) – Mészáros, Štefánik (65. Jakúbek), Čermák (24. Ďuriš), Kubík (65. Gašparovič) – Zreľák (65. Oršula)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.