Úvod Správy Cenné víťazstvá nad českým top-tímom

Cenné víťazstvá nad českým top-tímom

Ženy i juniorky Slovana vo svojom prvom prípravnom zápase uspeli na ihrisku Slovácka.

Hoci jarná časť sezóny sa v ženských súťažiach začne až počas posledného marcového víkendu, futbalistky Slovana Bratislava sa už tiež pripravujú na rozhodujúcu fázu najvyššej slovenskej súťaže, v ktorej majú reálnu šancu zabojovať o titul.

V nedeľu sa naše ženy i juniorky predstavili na ihrisku 1. FC Slovácko, ktorého družstvá patria vo svojich súťažiach v Česku k absolútnej elite. Oba belasé výbery však podali kvalitné výkony a zvíťazili rovnako 2:0.

Ženy Slovana sa hneď od úvodu snažili znepríjemniť súperkám život pressingom, prvá polhodina však bola vyrovnaná s príležitosťami na oboch stranách. Hosťujúce hráčky sa ujali vedenia v 35. min, keď z diaľky presne trafila Alexandra Tóthová. Po prestávke sa Slovácko snažilo vyrovnať, ale s pozornou obranou Slovana si nedokázalo poradiť. Naopak, v 70. min sa po centri presadila v šestnástke Simona Fatulová a definitívne rozhodla o tom, že zverenkyne trénerky Kataríny Paxnerovej vo svojom úvodnom prípravnom zápase v tomto kalendárnom roku zvíťazili.

Následne nastúpili na vzájomný duel juniorky, pričom realizačný tím Slovana dal príležitosť aj niekoľkým starším žiačkam. V dramatikom zápase nemalo ani jedno družstvo výraznejšiu prevahu, no strelecky sa viac darilo našim dievčatám. V oboch polčasoch raz skórovali zásluhou Lucie Čermákovej a Patrície Lukáčikovej a pri záverečnej snahe Slovácka o zvrátenie nepriaznivého stavu si triumf 2:0 postrážili.

 
1. FC Slovácko – ŠK Slovan Bratislava ženy 0:2 (0:1)
Góly: 35. Tóthová, 70. Fatulová
Zostava Slovana: Frantová (61. Matúšková) – Gállová, Juríková, Košíková, Pračková – Kastlová – Lacková, Fatulová, Absolonová, Švecová – Tóthová

1. FC Slovácko – ŠK Slovan Bratislava juniorky 0:2 (0:1)
Góly: 30. Čermáková, 60. Lukáčiková
Zostava Slovana: Matúšková (26. Kubišová) – Fehérová, Otiepková, Vatterová, Srnková – Čermáková, Čahojová, Lukáčiková, Horváthová – Antalová

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.