Úvod Správy Spravodlivá remíza

Spravodlivá remíza

Martin Dobrotka sa po krátkej pauze vrátil do zostavy Slovana a prispel k tomu, že belasá defenzíva v náročnom teste obstála.

Len traja pamätníci vzájomných súbojov v skupinovej fáze Európskej ligy 2011/12 nastúpili na sobotňajší priateľský zápas Red Bull Salzburg – Slovan Bratislava. Na domácej strane to boli obaja krajní obrancovia Schwegler s Ulmerom, v belasom drese kapitán Martin Dobrotka.

Martin, od dvoch stretnutí so Salzburgom v Európskej lige uplynuli viac ako tri roky, v oboch tímoch sa za ten čas veľa zmenilo. Je možné porovnať tieto zápasy so sobotňajším?
Boli dosť odlišné. Vtedy sme proti Salzburgu nastúpili v rámci Európskej ligy, išlo o veľa. Rakúskemu klubu sa dokonca podarilo postúpiť cez Paríž St. Germain do ďalšej fázy. Prípravný zápas je predsa len o niečom inom. Pre súpera to bola generálka, pre nás veľmi dobrá previerka, pretože sme hrali proti kvalitnému tímu. Súpera sme nepúšťali do mnohých príležitostí, ale ani my sme sa až na jednu-dve situácie nedostali do čistých šancí. Škoda, že sme nevyužili žiadny z brejkov. Remíza 0:0 je podľa mňa spravodlivá a s takým silným súperom je to pre nás dobrý výsledok.

Spolu so stopérmi ste zviedli množstvo hlavičkových súbojov a väčšinou úspešne. Určite aj to bol jeden z dôvodov, že defenzíva obstála s čistým štítom...
Áno. Hralo sa na ťažkom teréne, ihrisko bolo dosť mäkké. Po prvých minútach sa rozbilo, takže sa už nedalo veľmi kombinovať a obe mužstvá sa snažili hrať viac vzduchom. Bol to viac medzišestnástkový futbal. Súbojov bolo naozaj veľa, na nedostatok práce sme sa určite nemohli sťažovať.

Pre menší problém so svalom si pár dní netrénoval a vynechal si aj duel so Zlínom. V Salzburgu si vydržal na trávniku až do konca. Ako si sa cítil z tohto hľadiska?
Dobre. Nemal som žiadne komplikácie. Mám natrénované, pravidelne som hrával počas celej jesene a absolvoval som aj celú kondičnú časť prípravy. Niekoľkodňová absencia mi z kondície neubrala.

Opäť si nastúpil na poste defenzívneho stredopoliara, v niektorých situáciách si sa ocitol dokonca až pod hrotom. Dá sa povedať, že sa už v tejto pozícii udomácňuješ?
Stále je to pre mňa iné ako na postoch, na ktoré som bol zvyknutý. Snažím sa však hrať čo najlepšie. Či sa mi to darí, už musia posúdiť tréneri.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.