Úvod Správy Dvojnásobná spokojnosť

Dvojnásobná spokojnosť

Trénera Jozefa Chovanca potešilo, ako sa jeho zverenci vyrovnali s kvalitou i rýchlosťou účastníka vyraďovacej fázy Európskej ligy.

Slovan Bratislava prvýkrát počas zimnej prípravy vyšiel strelecky naprázdno, ale bezgólová remíza na ihrisku lídra najvyššej rakúskej súťaže a suverénneho víťaza D-skupiny Európskej ligy (päť víťazstiev a remíza v šiestich zápasoch) FC Red Bull Salzburg určite má cenu. Potvrdil to aj tréner Jozef Chovanec.

„Som veľmi spokojný s naším výkonom i výsledkom, pretože sme hrali proti silnému súperovi, najkvalitnejšiemu v celej príprave. Salzburčania sa pred pár dňami vrátili z herného sústredenia v Katare. Súboj s nami bol pre nich generálkou, keďže o týždeň už nastúpia na prvé súťažné stretnutie. My sme v úplne inej fázy prípravy a aj z tohto pohľadu vnímam dnešnú skúsenosť veľmi pozitívne,“ hodnotil tréner belasých a pridal aj ďalšie svoje postrehy: „Snažíme sa hrať fyzicky náročnejší a agresívnejší futbal ako na jeseň. Proti Salzburgu sme sa spočiatku museli vyrovnať s vyšším tempom a rýchlosťou súpera. Nedarilo sa nám vyhrávať súboje. Dokázali sme však túto hernú činnosť zlepšiť a začali sme si vytvárať dobré možnosti na ohrozenie brány domácich. Niektoré sme nevyriešili správne, na tom ešte budeme musieť pracovať. Teší ma, že hráči vydržali vo vysokom tempe až do konca.“

Slovanisti cestovali hneď po zápase do slovinského Koperu, kde budú pokračovať v dvojfázových tréningoch. V utorok majú v pláne dvojzápas proti miestnemu prvoligistovi. „Chceme rozložiť záťaž na všetkých hráčov v kádri. V prvom stretnutí s Koperom preto dostanú príležitosť chlapci, ktorí v doterajšom priebehu prípravy ešte neodohrali celých 90 minút,“ dodal Jozef Chovanec.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.