Úvod Správy Čaká nás súboj so Zlínom

Čaká nás súboj so Zlínom

Súboje s českými súpermi sú príjemným ozvláštnením prípravy, vraví František Kubík.

ŠK Slovan Bratislava čaká v stredu 4. februára o 13:00 štvrtý prípravný súboj pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy. Zápas proti Zlínu sa bude hrať na Pasienkoch s voľným vstupom. Všetci priaznivci Slovana sú srdečne vítaní.

Ide teda o ďalšie česko-slovenské meranie síl. Aspoň počas zimy si tak slovanisti oddýchnu od slovenského herného štýlu a vyskúšajú si mierne odlišnú futbalovú školu.

„Český herný štýl má so slovenským mnoho podobného. Ich liga je zrejme na trošku vyššej úrovni, ale každý klub má odlišný herný prejav. Inú dynamiku, nasadenie, bojovnosť a v konečnom dôsledku i po taktickej stránke je to odlišné. Páči sa mi, že v príprave sa stretávame s českými súpermi, nakoľko slovenské tímy už veľmi dobre poznáme,“ povedal pred stredajším zápolením František Kubík, ktorý má isté skúsenosti aj so Zlínom.

Tvrdý dril teda pokračuje neúprosne ďalej. Hoci tomu počasie nenasvedčuje, čas beží ako voda a začiatok jari sa približuje.

„Táto príprava je odlišná od tých predošlých, ktoré som zažil. Nejde iba o súperov, ale aj o intenzitu. Človek si možno zafrfle (smiech), ale v konečnom dôsledku si všetci uvedomujeme, že je veľmi dôležité, aby sme boli dobre pripravení. Dostávame riadne do tela a to je dobré,“ vraví zakončovateľ belasých.

Po niekoľko dňovom oteplení prišla na Slovensko opäť riadna zima a s ňou aj nával snehu. Súčasné počasie v Bratislave možno asi iba ťažko nazvať futbalovým.

„Počasie je také, aké je a s tým nič nespravíme. Musíme sa poriadne pripravovať. Na sústredení v Nymburku sme odohrali jeden zápas na prírodnej tráve a bola to príjemná zmena. Pre hráča je takýto povrch, samozrejme, prirodzenejší. Druhý zápas sme ale odohrali na umelej tráve a tiež to malo svoje pozitíva. Prírodný terén bol zamrznutý a nedalo by sa na ňom hrať. Lopta na umelke aspoň neodskakuje, terén sa neničí. Všetko má svoje pre a proti,“ dodáva Kubík.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.