Úvod Správy Teší sa z návratu domov

Teší sa z návratu domov

Martin Dobrotka sledovať Slovan neprestal ani počas pôsobenia v zahraničí.

K belasým sa vracia po českej anabáze veľká posila a tá má byť symbolom začiatku budovania nového ŠK Slovan Bratislava. Martin Dobrotka sa nášmu klubu upísal na dva a pol roka a má pomôcť pri prestavbe kádra a tvorbe úspešného klubu postaveného na srdciaroch.

„Teším sa, že som opäť v Bratislave. Všetko tu poznám, hoci sa viacero vecí zmenilo. V kabíne je už iba pár chalanov, s ktorými som predtým hral – Kristián Kolčák, Igor Žofčák, Ďuro Halenár,  Erik Grendel, Martin Polaček... Zvyšné tváre sú nové, ale ja sa teším, že sa s novými spoluhráčmi spoznám a pokúsime sa vytvoriť úspešný kolektív,“ vraví 29-ročný obranca, ktorý by mal byť pilierom našej defenzívy.

Hoci zo Slovana Martin pred pár rokmi odišiel do Slávie Praha, na svoj klub nikdy nezabudol. Priznáva, že sledovať zápasy belasých nebolo jednoduché, ale našiel si na to spôsob i čas.

„Ligové stretnutia nemajú v Česku pokrytie, a tak som ich veľmi nemohol sledovať. Bol som ale v kontakte s chalanmi a občas sme si písali, ako sa darí. V Európskej lige, či Lige majstrov som chalanom držal palce. Najmä proti Sparte, tam to má vždy skvelý náboj,“ hovorí s úsmevom sympatický bek, ktorý si vždy vedel získať náklonnosť tribún.

Dobrotka mal viacero ponúk. Mohol ísť napríklad na skusy za ostrovným futbalom, vybral si ale Slovan.

„Ponuky bolo a bolo ich viacero. Samozrejme, že niektoré boli lákavé a rozmýšľal som nad nimi. Boli by to opäť nové skúsenosti. Rokovania s pánom Kašparom a vedením Slovana ale boli korektné a ja som rád, že som sa rozhodol pre Slovan. Už nad ničím iným nešpekulujem a teším sa, že som tu. Som doma, v Bratislave a veľmi sa mi tu páči,“ teší sa na nové výzvy bývalý kapitán.

Veľkú zodpovednosť bude mať Martin nepochybne aj teraz. Mal by byť pilierom defenzívy a možno sa mu ujde aj kapitánska pozícia.

„Nechajme špekulácie tak. Uvidíme, čo nám prinesie budúcnosť. Zmien v kádri má byť viacero, kto vie, akí hráči teda ešte prídu a ako sa situácia vyvinie. Verím ale, že si svoje miesto v tíme nájdem a zodpovedne splním úlohy, ktoré mi budú dané,“ želá si staronová posila belasých.

Hoci bol Dobrotka stovky kilometrov od Bratislavy, čas na Slovan si teda našiel a vie, v čom sú hlavné problémy hry belasých. Čo bude treba odstrániť?

„V prvom rade sa na problémy netreba pozerať plošne, ale individuálne. Každý hráč si musí sám zodpovedne povedať, v čom robí chyby a priznať si ich. Potom ich treba odstrániť a snažiť sa prispôsobiť hre kolektívu. Možno to znie otrepane, ale je to o tom, že každý z nás musí začať od seba a následne naplno plniť svoje povinnosti,“ znie recept na úspech.

Od nového roka bude mať Slovan už iba dve výzvy a tými sú domáca súťaž a Slovnaft Cup. Odpadávajú teda povinnosti v Európskej lige. Bude o to ľahšie sústrediť sa na napravenie jesennej reputácie?

„Ak má mužstvo iba jeden front, na ktorom potrebuje uspieť, je pochopiteľné, že sa mu hrá ľahšie. Európa je, samozrejme, veľkou výzvou. Teraz nás ale čaká konsolidácia v domácej súťaži a ja verím, že v tom budeme úspešní,“ hovorí Martin Dobrotka.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.