Úvod Správy Cez pauzu makať a posunúť sa smerom k európskej kvalite

Cez pauzu makať a posunúť sa smerom k európskej kvalite

„Naše pôsobenie v Európskej lige beriem ja osobne najmä ako motiváciu do ďalšej práce. Videli sme, na akej úrovni sa hrá futbal v popredných tímoch a čo nám chýba," vraví Erik Čikoš.

Slovan ukončil jesennú časť a zároveň aj futbalový rok 2014. Pri pohľade späť možno povedať, že jeseň priniesla úspechy i pády. Boli sme krok od postupu do Champions League, napokon vyšla aspoň účasť v skupinovej fáze Európskej ligy, hoci to nebolo ani zďaleka podľa našich predstáv.

„Naše pôsobenie v Európskej lige beriem ja osobne najmä ako motiváciu do ďalšej práce. Videli sme, na akej úrovni sa hrá futbal v popredných tímoch a čo nám chýba. Máme pred sebou zimnú prestávku a veľa práce. Každý jeden z nás by sa mal zamyslieť nad sebou a svojimi výkonmi. Teraz sa môžeme porovnať a povedať si, koľko nám ešte chýba od toho, aby sme boli hráčmi na európskej úrovni. Netreba to brať negatívne, ale ako hovorím, presne naopak. Musí nás to motivovať k ďalšej práci,“ prejavil optimistický pohľad na vec Erik Čikoš.

Výborný úvod vystriedali slabšie výkony, zranenia a následne i veľmi zlé výsledky. Slovan sa trápil doma i v Európe.

„Počas sezóny sa nám často stávalo, že sme nezachytili úvod. Potom sa hrá veľmi ťažko. Inkasujete a už vám oťažejú nohy, nie je to ono,“ znejú slová piliera našej defenzívy.

Slabých štartov bolo naozaj mnoho. Jeden z nich prišiel aj v poslednom súboji roka 2014 proti Neapolu. Rýchle inkasovania však až na výnimky boli súčasťou našej účasti v skupinovej fáze Európskej ligy.

„Stalo sa nám to aj proti Neapolu, ale aj v mnohých predošlých zápasoch. Z toho pramenili zlé výsledky. Teraz prišla zimná pauza a počas nej budeme musieť veľa v tomto smere zapracovať. Vieme, čo nám nejde a potrebujeme to odstrániť. Bude to chcieť ťažkú prípravu,“ uvedomuje si Erik Čikoš.

Zatiaľ čo po inkasovaní vo Fortuna lige sa dá oklepať a ísť ďalej, proti súperom kalibru Neapola, Bernu, či Sparty Praha to ľahké veru nie je.

„Je to tlak najmä na psychiku hráčov. Čo najdlhšie treba preto držať bezgólový stav, prípadne skórovať. Najmä proti silným európskym súperom je ale dôležité neinkasovať v úvode. Potom sa postupne vlieva sila a sebavedomie do myslí hráčov a je to o inom. Ako hovorím, budeme na tom musieť pracovať,“ znie jasný odkaz nášho zadáka do ďalšej práce.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.