Úvod Správy Na záver prehra u víťaza skupiny

Na záver prehra u víťaza skupiny

ŠK Slovan Bratislava podľahol v záverečnom vystúpení Európskej ligy na pôde SSC Neapol 0:3.

ŠK Slovan Bratislava podľahol v záverečnom vystúpení Európskej ligy na pôde SSC Neapol 0:3.

Slovan opäť doplatil na veľmi slabý vstup do stretnutia. Už v 6. min totiž Hamšík efektne vysunul Martensa, ten sa pohral s obranou belasých a technickým obstrelom spoza šestnástky nedal Pernišovi šancu – 1:0. Domáci sa do zakončenia tlačili aj naďalej a do šancí sa postupne dostali Callejon i Maggio. Netrvalo dlho a bolo 2:0. V 16. min totiž Ghousal nacentroval loptu na Hamšíka a ten ľahučkým tečom zmenil smer trajektórie lopty. Periš bol opäť bezmocný. Aj nasledujúce minúty patrili Neapolu a Slovan sa prakticky nedostal k lopte. V 33. min sa Martens pohral s prakticky celou našou obranu a jeho ranu zastavil až pohotový Perniš. Vzápätí chýbali centimetre, aby sa strela Inlera dostala do našej bránky a skóre by sa navyšovalo. V závere prvého dejstva hlavičkoval v šestnástke Zapata, Perniš tentoraz zasahovať nemusel.

V druhom dejstve sa obraz hry, žiaľ, vôbec nezmenil. V 50. min nasadil Martens jasličky Žofáčkovi a ľahučkým zakončením opečiatkoval brvno našej bránky. O desať minút sa ten istý hráč predral cez obranu opäť a Perniš sa musel mať na pozore. Slovan sa do šancí prakticky nedostával, obrana súpera bola kompaktná a Neapol držal loptu väčšinu času na svojich kopačkách. Zvýšenie skóre prišlo v 75. min, keď Zapata prehlavičkoval belasú obranu a usmernil loptu popri padajúcom Pernišovi – 3:0. Tréner Chovanec dal šancu aj mladším puškám a do hry zasiahol okrem Ďuriša aj Gašparovič. Obaja mladíci tak mali príležitosť nazbierať neoceniteľné skúsenosti v Európskej lige. Do záveru zápasu sa už nič nezmenilo, v podstate sa už iba dohrávalo, a tak slovanisti ukončili svoju tohtosezónnu púť v skupinovej fáze Európskej ligy so skóre 1:20.

SSC Neapol - Slovan Bratislava 3:0 (2:0)

Góly: 6. Mertens, 16. Hamšík, 75. Zapata

Žltá karta: 44. Hudák

Zostavy:

Domáci: Andujar - Maggio, Koulibaly, Britos, Ghoulam - Inler, Gargano – Callejon (74.Mesto), Hamšík, Mertens (64.de Guzman) – Zapata (77. Higuaín)

Hostia: Perniš - Čikoš, Hudák, Gorosito, Jablonský - Kolčák, Štefánik, Žofčák (63.Ďuriš), Milinkovič (72.Halenár) - Kubík (87.Gašparovič) – Peltier

Rozhodovali: Stavrev –Kirovski, Kostadinov

Divákov:

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.