Úvod Správy Z Podbrezovej bez bodu

Z Podbrezovej bez bodu

ŠK Slovan Bratislava podľahol na ihrisku Podbrezovej najtesnejším výsledkom 0:1.

ŠK Slovan Bratislava podľahol na ihrisku Podbrezovej najtesnejším výsledkom 0:1. Jediný gól zápasu strelil hneď v jeho úvode Podio.

Už v piatej minúte prišla nedôslednosť v zadných radoch Slovana a veľká šanca, ktorú domáci nezahodili. Vaščák v rohu šestnástky vyzvŕtal Perniša a následne našiel nepokrytého Podia. Ten si loptu ani nezastavil a z prvej rozvlnil odkrytú bránku Slovana. Šancu na vyrovnanie mal už v 11. min Kolčák po rohovom kope. Jeho hlavička ale napokon letela iba tesne nad. Slovan sa od inkasovania snažil predrať do ofenzívy a vyrovnať čo najskôr, avšak domáci výborne bránili svoj predšestnástkový priestor. V 26. min sa dopredu predieral Štefánik, ale lopta mu mierne ušla a brankár domácich stihol zakročiť. O päť minút neskôr prešli hráči Podbrezovej cez stred ihriska ako nôž maslom a na záver akcie pálil Vaščák, namieril našťastie iba do dobre postaveného Perniša. Brankár Slovana musel byť v pernamencií aj v 36. min, keď fantasticky boxoval pred dobiedzajúcim Minčičom. Osem minút pred koncom prvého dejstva mierila krásna lopta na Kupčíka z kopačky M. Pančíka. Druhý menovaný zakončil „rybičkou“, Perniš svoj tím aj tentoraz podržal.

Po zmene strán pokračoval rovnaký futbal ako v prvom polčase. Domáci umne bránili a vyrážali do protiútokov, Slovan sa trápil. V 58. min zakončoval hlavou Kupčík po centri zo štandardnej situácie, Perniš ale tentoraz zasahovať nemusel. Na hre belasých bola cítiť očividná nervozita a prejavovalo sa to v početných fauloch. Vyrovnať mohol v 67. min Soumah, ktorý si vymenil loptu s Halenárom a následne i zakončil. Škoda len, že iba tesne vedľa. Z nasledujúcej akcie pohrozili aj domáci, obrana belasých bola tento krát pozorná. V 72. min zabránil dvom veľkým príležitostiam domácich Niňaj, ktorý zblokoval Nworahov pokus i následnú dorážku Harvilka. V závere slovanisti skúsili vystupňovať svoj tlak, ale narážali na húževnatý odpor súpera. Efektívni neboli ani z priamych kopov, ktoré leteli iba tesne mimo. Minútu pred koncom riadneho hracieho času mohol Slovan doraziť Gál-Andrezly, v dobrej pozícii ale prehajdákal rozhodný okamih na zakončenie a naša obrana ho obrala o loptu. Nič to však nezmenilo na fakte, že Slovan už skórovať nedokázal  a „železiarom“ podľahol 0:1.

ŽP Šport Podbrezová - Slovan Bratislava 1:0 (1:0)

Gól: 5. Podio

Žlté karty: 44. Kolčák, 53. Niňaj, 57. Lásik

Zostavy:

Domáci: Maťašovský - M. Pančík, Kupčík, Minčič, Greško (20. Snitka) - J. Pančík (Gál-Andrezly), Kochan, Podio, Harvilko – Vaščak (85. Kožička) - Nworah

Hostia: Perniš - Čikoš, Niňaj, Kolčák, Jablonský – Milinkovič (59. Peltier), Štefánik, Lásik, Kubík (83. Mészáros) – Fořt (59. Halenár), Soumah

Rozhodovali: Sedlák- Brendza, Chládek

Divákov: 2721

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.