Úvod Správy Čaká nás ofenzívny súper

Čaká nás ofenzívny súper

"Je nám jasné, že našou snahou musí byť využívanie brejkov a rýchly prechod do útoku," vraví pred súbojom s bernským tímom Erik Čikoš.

Na Slovan je pripravená prvá výzva v skupinovej fáze Európskej ligy. Na pôde švajčiarskeho BSC Young Boys sa pokúsime o prekvapenie a vycestujeme s cieľom získať aspoň bod.

„Do každého zápasu ide Slovan s tým, že chce vyhrať. Inak to nemôže byť ani teraz, hoci je samozrejmé, že ak by sa nám podarilo uhrať remízu, boli by sme spokojní,“ povedal pred odchodom do Švajčiarska obranca Erik Čikoš.

Slovanisti si uvedomujú, že pred sebou majú opäť veľkého favorita. Bude to úplne iný zápas, než na aké sú fanúšikovia zvyknutí v domácej Fortuna lige.

„Vieme, že to bude veľmi ťažké. Súper hrá doma veľmi ofenzívne a my sa na to potrebujeme poriadne pripraviť. Je nám jasné, že našou snahou musí byť využívanie brejkov a rýchly prechod do útoku. Defenzíva musí byť kompaktná, nesmieme robiť chyby,“ hovorí Čikoš.

V pohárovej Európe sme už odohrali dosť ťažkých zápasov. Bude tento najťažší?

„To by som nepovedal. Aj Borisov bol veľmi kvalitný súper a zápasy s ním boli náročné. Ide totiž o to, že každý z týchto súperov hrá úplne iným štýlom a nedá sa to porovnávať,“ hovorí pilier našej obrany.

Máme teda pred sebou štart v ťažkej skupine plnej zaujímavých súperov. Netreba preto lietať v oblakoch, no latku nemožno ani podliezať.

„Naposledy sme v Európskej lige uhrali bod. Bolo by preto krásne, ak by sa nám podarilo prekonať svoj výkon a bodovať vo viacerých stretnutiach. Nebude to jednoduché, ale pokúsime sa spraviť maximum pre to, aby sme postúpili,“ dodal na záver Erik Čikoš.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.