Úvod Správy Zápas v Žiline slovanistom nevyšiel

Zápas v Žiline slovanistom nevyšiel

ŠK Slovan Bratislava utŕžil druhú prehru v aktuálnej sezóne Fortuna ligy, na pôde Žiliny belasí podľahli vysoko 0:3.

ŠK Slovan Bratislava utŕžil druhú prehru v aktuálnej sezóne Fortuna ligy, na pôde Žiliny belasí podľahli vysoko 0:3.

Stretnutie sa rozbiehalo s pološancami na oboch stranách. V prvej pätnásťminútovke pohrozili domáci i hostia, avšak brankári veľa práce nemali. Iné to už bolo v 21. min, keď sa k lopte dostal Halenár a prízemnou prihrávkou hľadal voľného Peltiera. V sklze mu ale loptu prevzal Piaček. Halenár následne spálil tutovku, keď dostal pekný center a z druhej pálil na Volešáka, ktorý mu skorým vybehnutím zrušil radosť. Na opačnej strane sa snažil o dorážku Jelič, ale aj on bol neúspešný. Prvý gól stretnutia prišiel v 30. min a to do siete Slovana. Predĺžený center sa dostal k Mihálikovi, ktorý sa rozhodol pre prudké zakončenie z voleja. Lopta sa odrazila od Čikoša a skončila presne pod brvnom našej bránky. V závere sa domáci ešte snažili pretlačiť do ofenzívy, ale obrana Slovana fungovala spoľahlivo.

Obraz hry sa veľmi nezmenil ani v druhom polčase. V 50. min zahodil veľkú šancu Čmelík, ktorého rana letela tesne vedľa PErnišovej žŕdky. Žilina si dokázala vypracovať početné šance aj naďalej. V 64. min to bol opäť Čmelík, ktorý dostal milimetrovú prihrávku, potiahol si loptu do šestnástky, no následne mieril veľmi nepresne. Hneď vzápätí posielal Škvarka cez Niňaja ľahučké zakončenie, ktoré síce Perniša prelobovalo, no skončilo na brvne našej bránky. Obrana Slovana zaváhala aj o chvíľku neskôr a to už využil Káčer. Takmer vôbec nekrytý si mohol vybrať, kam bude zakončovať a padajúci Perniš už nemal šancu na úspech. To ale nebolo všetko. Deň otvorených dverí v našej obrane pokračoval, Letič  v 74. min odcentroval od rohovej vlajky na nabiehajúceho Jeliča a keďže ho dvojica bekov Slovana neustrážila, ľahučko poslal loptu po tretí raz do siete belasých. V závere mal gól na kopačke Žofčák, keď ho Karol Mészáros našiel naozaj fantasticky. Z bezprostrednej blízkosti ale Žofčákova strela skončila iba na nohách vybiehajúceho Volešáka.

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 3:0 (1:0)

Góly: 30. Mihalík, 69. Káčer, 74 Jelič

Žlté karty: 10. Mabouka – 15. Niňaj, 85. Gorosito

Zostavy:

Domáci: Volešák - Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič - Pečovský – Čmelík (88. Paur), Káčer, Lupčo (46. Škvarka), Mihalík – Jelič (84. Alves de Oliveira)

Hostia: Perniš - Čikoš, Niňaj, Gorosito, Jablonský – Lásik (58. Žofčák) - Kubík, Grendel, Halenár, Peltier (81. Mészáros) - Fořt

Rozhodovali: Vlk – Hrčka, Lieskovský

Divákov: 3628

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.