Úvod Správy Do finále po celkovom triumfe 6:1

Do finále po celkovom triumfe 6:1

ŠK Slovan Bratislava nenechal ani v druhom semifinále Slovnaft Cupu nič na náhodu a Senicu pokoril 3:0.

ŠK Slovan Bratislava zvíťazil aj v druhom semifinálovom stretnutí nad Senicou, tentoraz 3:0. O góly belasých sa postarali postupne Halenár, Gorosito a po zmene strán Milinkovič.

Slovanisti sa na dobrú východiskovú pozíciu z prvého semifinále nespoliehali a aj v druhom zápase išli od začiatku naplno. Úvodný gól stretnutia zaznamenal už vo 4. min Halenár, ktorý sa dostal k dorážke po zblokovanej rane Marka Milinkoviča. O tri minúty neskôr mohol náš náskok zvýšiť Bagi, ktorého hlavička po rohovom kope nemala ďaleko od gólu. Slovan diktoval tempo hry aj naďalej. V 18. min mal veľkú príležitosť na skórovanie Peltier, jeho hlavičkové zakončenie zachránil Šulla až na bránkovej čiare. O viac, než desať minút neskôr pohrozili aj hostia a to zásluhou Kosorina, ktorý sa predral do bezprostrednej blízkosti k Pernišovi, no z ťažkého uhla ho neprestrelil. Následne na to kontrovali domáci zakončením Peltiera, v sklze však bol nepresný. V 36. min zakombinoval Halenár s Mészárosom a hoci bola ich súhra prerušená, prvý menovaný sa dostal do zakončenia, avšak opečiatkoval iba ľavú žrď senickej bránky. V závere prvého dejstva boli domáci aj naďalej aktívni a ocenení boli zvýšením svojho náskoku. Odrazenú loptu po zakončení Peltiera poslal do siete súpera Gorosito – 2:0.

Po zmene strán sa hostia z letargie nedostali a taktovku naďalej pevne zvierali v rukách naši hráči. V 50. min prenikol po pravej strane ihriska Mészáros, našiel dobre postaveného Vrableca, no Šulla opäť svoj tím čarovne zachránil. Nasledujúci priebeh priniesol o čosi menej šancí, než predošlé minúty. Zrejme najviac zajala Slinkinova strela v 62. min, ktorá však letela vysoko nad a následný Milinkovičov technický pokus o prekvapenie senického brankára, ktorý ale schoval loptu vo svojom náručí. O niekoľko okamihov neskôr sa dostal do zakončenia z hranice pokutového územia Halenár, avšak lopta mu nesadla ideálne, a tak Šullu výraznejšie neohrozil. Gólovo to však nebolo z našej strany všetko. V 75.min Grendel pekne našiel rozbehnutého Milinkoviča, ktorý poľahky obstrelil už iba prizerajúceho sa Šullu – 3:0. V záverečnej desaťminútovke Slovan umne kontroloval priebeh hry a ani napriek vysokému náskoku nepustil súpera k lopte. V 85. min sa Mészáros opäť presadil proti súperovej obrane, v rozhodujúcej chvíli však volil namiesto strely ešte o kľučku navyše a tento okamih stačil Seničanom na to, aby ho od lopty odstavili. Tri minúty pred uplynutím riadneho hracieho času sa ešte pokúsil o zvýšenie nášho náskoku hlavou Hudák, ale tesne minul. Do záveru sa už nič vážnejšie neudialo, a tak Slovan postúpil do finále po celkovom semifinálovom triumfe 6:1.

ŠK Slovan Bratislava – FK Senica 3:0 (2:0)

Góly: 4. Halenár, 44. Gorosito, 75. Milinkovič

Žlté karty: 26. Vrablec, 58. Milinkovič, 61. Bagi – 21. Cristovam, 71. Opiela

Zostavy:

Domáci: Perniš - Bagayoko, Gorosito (59. Hudák), Niňaj, Vrablec – Bagi, Grendel, Milinkovič – Halenár (73. Gašparovič) - Mészáros, Peltier (46. Matejka)

Hostia: Šulla – Cristovam (66. Jirásek), Pavlík, Slinkin, Mazáň - Ventúra - Hiago, Piroska (46. Sosa), Opiela, Kalabiška (46. Ferenčík) - Kosorin

Rozhodovali: Samotný – Benko, Vorel

Divákov: 3565

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.